BasBQ
Beef en Steak

Poor mans burned Ends.

Petri

Tondelzoeker
Berichten
7
Vandaag heb ik poor mans burned ends gemaakt. Waarom heet dit poor mans, omdat het nu niet van de brisket gemaakt wordt. De meesten recepten gebruiken Chuck Roast.
Ik had in de vriezer nog 3 sukadelapjes liggen dus deze moesten er maar eens aan geloven.

Tijd: +/- 5h
Temp 115-120c
------------------------------------------------------------------------
Het proces:

Sukadelappen in blokjes gesneden en voorzien van rub.

Poor1.jpeg


Vervolgens deze op een rekje gelegd, dit maakt het transporteren een stuk makkelijker.

poor2.jpeg


Ik gebruik vandaag de WSM 47 cm en stel de temp in tussen de 115 - 120 graden. Als rook hout gebruik ik een combo van Kersen en Appel.

poor3.jpeg


Na 2 uur in de rook zat de rub mooi vast en hadden ze een mooie kleur.

poor4.jpeg


Het was tijd om ze in een aluminiumbakje te doen.
poor5.jpeg

Nu is het tijd om ze lekker te garen/sudderen het is niet voor niets suddervlees.
poor6.jpeg

runderbouillon, boter, suiker bbq saus. Ik heb de BBQ snel zelf gemaakt met een standaard recept.
saus.jpeg

Hierna inpakken in alufolie en weer 2 uur op 115 - 120 graden.

Ik had iets te veel runderbouillon gebruikt daardoor was de "saus" iet te weinig ingekookt.
Maar dit heb ik later zelf even snel gedaan.

poor7.jpeg

Het vlees was super.
poor9jpeg.jpeg


Toch nog even terug op de WSM om de saus lekker sticky te maken aan het vlees:
Met als eind resultaat:

poor11.jpeg


Al met al een makkelijk recept en goed te doen in 5 uurtjes.
 
Laatst bewerkt:
Nice! Lekker met patat

Sent from my GM1913 using Tapatalk
 
Vandaag heb ik poor mans burned ends gemaakt. Waarom heet dit poor mans, omdat het nu niet van de brisket gemaakt wordt. De meesten recepten gebruiken Chuck Roast.
Ik had in de vriezer nog 3 sukadelapjes liggen dus deze moesten er maar eens aan geloven.

Tijd: +/- 5h
Temp 115-120c
------------------------------------------------------------------------
Het proces:

Sukadelappen in blokjes gesneden en voorzien van rub.

Bekijk bijlage 4470

Vervolgens deze op een rekje gelegd, dit maakt het transporteren een stuk makkelijker.

Bekijk bijlage 4472

Ik gebruik vandaag de WMS 47 cm en stel de temp in tussen de 115 - 120 graden. Als rook hout gebruik ik een combo van Kersen en Appel.

Bekijk bijlage 4473

Na 2 uur in de rook zat de rub mooi vast en hadden ze een mooie kleur.

Bekijk bijlage 4474

Het was tijd om ze in een aluminiumbakje te doen.
Bekijk bijlage 4476
Nu is het tijd om ze lekker te garen/sudderen het is niet voor niets suddervlees.
Bekijk bijlage 4477
runderbouillon, boter, suiker bbq saus. Ik heb de BBQ snel zelf gemaakt met een standaard recept.
Bekijk bijlage 4485
Hierna inpakken in alufolie en weer 2 uur op 115 - 120 graden.

Ik had iets te veel runderbouillon gebruikt daardoor was de "saus" iet te weinig ingekookt.
Maar dit heb ik later zelf even snel gedaan.

Bekijk bijlage 4482
Het vlees was super.
Bekijk bijlage 4480

Toch nog even terug op de WSM om de saus lekker sticky te maken aan het vlees:
Met als eind resultaat:

Bekijk bijlage 4484

Al met al een makkelijk recept en goed te doen in 5 uurtjes.
Dat ziet er lekker uit!!
 
Ziet er smakelijk uit. :)
 
Dit ziet er echt super uit! (y)
 
Als de saus te dun is kun je hem ook aanmaken met ontbijtkoek. Ook duitse printen doen het prima
 
Dat ziet er toppie uit.
 
Als de saus te dun is kun je hem ook aanmaken met ontbijtkoek. Ook duitse printen doen het prima
Bedankt voor je reactie en tip, mja was meer dat het tijdens het garen wat veel was. Even in een pannetje op hoog vuur was genoeg.
 
Ziet er goed uit!
 
Netjes gedaan. Ziet er goed uit
 
Looks good, deze gaan op de to do lijst

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Dat ziet er goed uit zeg. Heb enkel de variant met buikspek op. Maar dit wil ik ook graag een proberen.
TNX voor de inspiratie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan