- Berichten
- 2.217
Een simpel gerecht, wat normaal in de oven wordt gemaakt, maar dat kan natuurlijk ook in de DO
750 gram pompoen
500 gram tomaat
1 ui
6 teentjes knoflook
1 liter bouillon
Olijf olie
Tijm
Rosemarijn
Peper en zout
Pompoen in stukken snijden, de schil kan er op blijven zitten.
Tomaat en Ui in vier delen snijden.
Ik heb de DO op de Q gezet, maar het kan natuurlijk ook boven een vuurtje of met briketten.
Heb de Q opgestookt tot 200 graden.
Pompoen en uien in de DO samen met de knoflook, rijkelijk olijfolie erover, tijm en rosemarijn erboven en ongeveer 40 minuten laten staan tot de pompoen goed gaar is.
Vis de kruiden eruit er pureer alles samen met de bouillon tot een gladde massa.
Peper en Zout naar smaak toevoegen.
(Zelf heb ik er nog een beetje gerookte, gefermenteerde paprika pasta bij gedaan)
Eet smakelijk!
Laatst bewerkt door een moderator: