Peruaanse kip met pikante groene saus!
Heel eenvoudig, heel erg lekker!
Ingrediënten kip en marinade:
- +- 2kg kippendijen
- 10 teentjes knoflook
- 150 ml soja saus
- 4 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 4 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels gerookte papripapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- peper naar smaak
Ingrediënten Aji Verde:
- 1/2 deel mayo
- 1 deel verse koriander
- 1 deel peterselie
- 2 of 3 jalapeños met of zonder zaadjes en membraan
- 3 teentjes knoflook
- 50gr Cotija (of parmesaan)
- 2 eetlepels limoensap
- zout naar smaak
Maak de Aji Verde een dag ervoor.
Alle ingrediënten in een blender.
Ik heb 2 jalapeños zonder membraan en een kleine hoeveelheid zaadjes gebruikt omwille van de familie.
We vonden de saus enorm lekker, voor mij was het qua pittigheid te flauw.
Is afgesloten makkelijk een paar dagen houdbaar in de koelkast.
De kip marineer je ong. 24u.
Dan rest enkel nog de kip grillen, sausje erop en smakelijk eten.
Ik rook (indirect) de kippendijen tot ong. 65graden op +-120° en grill af (direct) tot een temperatuur van ong. 70-75°
Heel eenvoudig, heel erg lekker!
Ingrediënten kip en marinade:
- +- 2kg kippendijen
- 10 teentjes knoflook
- 150 ml soja saus
- 4 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 4 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels gerookte papripapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- peper naar smaak
Ingrediënten Aji Verde:
- 1/2 deel mayo
- 1 deel verse koriander
- 1 deel peterselie
- 2 of 3 jalapeños met of zonder zaadjes en membraan
- 3 teentjes knoflook
- 50gr Cotija (of parmesaan)
- 2 eetlepels limoensap
- zout naar smaak
Maak de Aji Verde een dag ervoor.
Alle ingrediënten in een blender.
Ik heb 2 jalapeños zonder membraan en een kleine hoeveelheid zaadjes gebruikt omwille van de familie.
We vonden de saus enorm lekker, voor mij was het qua pittigheid te flauw.
Is afgesloten makkelijk een paar dagen houdbaar in de koelkast.
De kip marineer je ong. 24u.
Dan rest enkel nog de kip grillen, sausje erop en smakelijk eten.
Ik rook (indirect) de kippendijen tot ong. 65graden op +-120° en grill af (direct) tot een temperatuur van ong. 70-75°