Beef en Steak

Pollo a la Brasa met Aji Verde

Kev

Vuurmaker
Berichten
88
Peruaanse kip met pikante groene saus!

Heel eenvoudig, heel erg lekker!

Ingrediënten kip en marinade:

- +- 2kg kippendijen
- 10 teentjes knoflook
- 150 ml soja saus
- 4 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 4 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels gerookte papripapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- peper naar smaak


Ingrediënten Aji Verde:

- 1/2 deel mayo
- 1 deel verse koriander
- 1 deel peterselie
- 2 of 3 jalapeños met of zonder zaadjes en membraan
- 3 teentjes knoflook
- 50gr Cotija (of parmesaan)
- 2 eetlepels limoensap
- zout naar smaak

Maak de Aji Verde een dag ervoor.
Alle ingrediënten in een blender.
Ik heb 2 jalapeños zonder membraan en een kleine hoeveelheid zaadjes gebruikt omwille van de familie.
We vonden de saus enorm lekker, voor mij was het qua pittigheid te flauw.
Is afgesloten makkelijk een paar dagen houdbaar in de koelkast.

IMG20250607170903.jpg


De kip marineer je ong. 24u.

IMG20250608215705.jpg


Dan rest enkel nog de kip grillen, sausje erop en smakelijk eten.
Ik rook (indirect) de kippendijen tot ong. 65graden op +-120° en grill af (direct) tot een temperatuur van ong. 70-75°

IMG20250609175831.jpg
IMG20250609184538.jpg
IMG-20250609-WA0003.jpg
 
Dit wil ik ook. Lekker.
Recept gaat op de lijst
 
  • Leuk
Waarderingen: Kev
Zalige plaatjes Chef!
 
  • Leuk
Waarderingen: Kev
Wat een heerlijk Peruaans kippetje Kev 😋
 
  • Leuk
Waarderingen: Kev
Terug
Bovenaan Onderaan