- Berichten
- 731
Op zo’n grijze dag als vandaag moet je toch iets, dus tijd om de bbq aan te steken. Vandaag wordt het po boi. Voor degene die het niet kent, po boi is een gerecht uit de Louisiana. In het kort is het niets anders dan een broodje gevuld met vlees/vis/garnalen.
Ik ga voor de versie met gestoofd rundvlees. Hiervoor 3 riblappen genomen. Deze even kort gegrild en dan in de DO met runderbouillon, 2 uien, 2 knoflook teentjes en cajun kruidenmix. Cajun kruiden zelf klaar gemaakt, bestaat uit zwarte peper, cayennepeper, parika, uienpoeder, knoflookpoeder en oregano. Een eetlepel van elk.
Het staat nu te sudderen
Na 2.5 uur sudderen zijn de lappen lekker mals. Was maar goed dat ik even ging kijken want de bouillon was ook al helemaal ingekookt. Maar het resultaat is overheerlijk. Foto’s op het broodje volgen nog, dit is mijn lunch voor volgende week
. Maar het is in ieder geval super simpel.
Ik ga voor de versie met gestoofd rundvlees. Hiervoor 3 riblappen genomen. Deze even kort gegrild en dan in de DO met runderbouillon, 2 uien, 2 knoflook teentjes en cajun kruidenmix. Cajun kruiden zelf klaar gemaakt, bestaat uit zwarte peper, cayennepeper, parika, uienpoeder, knoflookpoeder en oregano. Een eetlepel van elk.
Het staat nu te sudderen
Na 2.5 uur sudderen zijn de lappen lekker mals. Was maar goed dat ik even ging kijken want de bouillon was ook al helemaal ingekookt. Maar het resultaat is overheerlijk. Foto’s op het broodje volgen nog, dit is mijn lunch voor volgende week

Laatst bewerkt: