BasBQ
Beef en Steak

Platesetter icm spit

 

Huisje_boompje_barbeque

Kooltjesharker
Berichten
112
Van de week voor het eerst een hele kip aan het spit gegrild.
Dit heb ik gedaan door een halve platesetter te gebruiken.
Helaas was het huidje toch nog te rubberachtig en niet helemaal knapperig genoeg. (Kerntempratuur wel ok)
Zou het helpen volgende keer helemaal geen platesetter te gebruiken?

Is er iemand die weet in welke situatie juist wel of niet een platesetter is gewenst bij het gebruik van een rotisserie?

Alvast bedankt voor de hulp!

20230319_204621.jpg
 
Ik gebruik geen plate setter. En hogere temp zorgt voor een knapperig velletje.
 
Je hebt geen platesetter nodig, wel een lekbakje
 
Gebruik zelf de tussen schot/rooster voor de kolenmand . Zodat de helft met kolen en in de lege gedeelte een stuk folie op de bodem voor het vet .
 
Ik zou ook geen platesetter gebruiken. Idealiter de kolen aan één kant schuiven. En zoals Ewald al zei; een bakje tegen het druipen van vet in je vuur.
 
Terug
Bovenaan Onderaan