BasBQ
Beef en Steak

Plate setter met pizzasteen setup

rempx

Tondelzoeker
Berichten
6
Zie nu dat de platesetter op twee manieren geplaatst kan worden. Wat zou beter zijn hoog of laag zoals te zien op de foto's. Ik gebruik een kamado compact met de plate setter van de bastard compact. Tot nu toe zat de plate altijd laag. Ga nu ook eens hoog proberen, maar misschien heeft iemand ervaring?
75285ebeff66dcebc2bed34a31fa9a77.jpg
c569d1bea5b3014333f19881ea92844d.jpg


Verstuurd vanaf mijn CLT-L09 met Tapatalk

 
Ik denk dat je beter hoog kunt gaan zitten. Om zo meer flow te hebben. En makkelijker op hoge temperaturen uit kunt komen.
 
Proef op de som. De platesetter hoog onder de pizzasteen geplaatst. Pizzasteen kwam goed op temperatuur, het grote verschil met vorige keren was dat de boel beter op temperatuur bleef bij meerdere pizza's bakken acher elkaar. Heb er vier gebakken in ??n serie zonder temperatuur verlies, de dome temp bleef mooi tegen de 250 graden.
7ad41849da470f8c675815b35e1330a6.jpg
c97dc4eaa8abbef323a1b70328d31fa2.jpg
b3841a2f297bb2c4a95f3ac8db43d4bc.jpg


Verstuurd vanaf mijn CLT-L09 met Tapatalk

 
rempx zei:
Proef op de som. De platesetter hoog onder de pizzasteen geplaatst. Pizzasteen kwam goed op temperatuur, het grote verschil met vorige keren was dat de boel beter op temperatuur bleef bij meerdere pizza's bakken acher elkaar. Heb er vier gebakken in ??n serie zonder temperatuur verlies, de dome temp bleef mooi tegen de 250 graden.
7ad41849da470f8c675815b35e1330a6.jpg
c97dc4eaa8abbef323a1b70328d31fa2.jpg
b3841a2f297bb2c4a95f3ac8db43d4bc.jpg


Verstuurd vanaf mijn CLT-L09 met Tapatalk
Hoe bereid je je pizza? Laat je de steen in de bbq en schuif je dan de pizza op de steen vanaf een pizza schuif?
Ik ga hier altijd de mist in.
Ik laat de steen in de bbq zodat deze op temp komt. Schuif dan de pizza vanaf de pizza schuif op de steen. Althans dat probeer ik, maar gaat vaak fout.
Hoe doen jullie dat?

Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk

 
Raynbow6 zei:
rempx zei:
Proef op de som. De platesetter hoog onder de pizzasteen geplaatst. Pizzasteen kwam goed op temperatuur, het grote verschil met vorige keren was dat de boel beter op temperatuur bleef bij meerdere pizza's bakken acher elkaar. Heb er vier gebakken in ??n serie zonder temperatuur verlies, de dome temp bleef mooi tegen de 250 graden.
7ad41849da470f8c675815b35e1330a6.jpg
c97dc4eaa8abbef323a1b70328d31fa2.jpg
b3841a2f297bb2c4a95f3ac8db43d4bc.jpg


Verstuurd vanaf mijn CLT-L09 met Tapatalk
Hoe bereid je je pizza? Laat je de steen in de bbq en schuif je dan de pizza op de steen vanaf een pizza schuif?
Ik ga hier altijd de mist in.
Ik laat de steen in de bbq zodat deze op temp komt. Schuif dan de pizza vanaf de pizza schuif op de steen. Althans dat probeer ik, maar gaat vaak fout.
Hoe doen jullie dat?

Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk

Ik laat de steen altijd op temp komen .. deze bestrooi ik voordat de pizza erop gaat met griesmeel.. voldoende bloem op je werkblad en daarna om de pizzaschep.. pizza gaat er dan soepel op en af


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
En op de pizzaschep een beetje meel strooien.
En waar ik zelf tegen aan gelopen ben is te vroeg de pizza bestrooien met nat fruit. Dan wordt het deeg klef en wil het ook niet meer.

Verstuurd met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan