- Berichten
- 1.184
Ik ben het daar absoluut niet mee eens. Kan je op een kamado lekkere pizza maken? Ja.. Is het te vergelijken met die van een ooni? Nee..Wauw heerlijke pizzas in een top tijd.Mooi apparaat hoor
Maar zoals je aangeeft met een kamdo denk ik enigsinds overbodig..
Niet alleen stook je je compleet krom om die kamado op hoge temp te krijgen en te houden, de tijd dat je pizza op de kamado ligt zorgt er ook voor dat je deeg gewoon anders bakt en je toppings te lang door bakken.
De Ooni is bij mij met hout op 10-15 min warm en een pizza is klaar in 60-90 seconden. Ondertussen heb ik de techniek onder de knie maar in het begin was ik echt aan het tellen in m'n hoofd om te weten wanneer ik de pizza weer ging draaien. Waarom? Als je hout gebruikt dan monteer je de schoorsteen maar raden ze ook aan om de deur te sluiten. Iets wat je bij gas absoluut niet mag doen. Als je de deur sluit zie je vervolgens helemaal niet of je pizza compleet verkoolt, iets wat helaas erg snel kan gaan aangezien de Karu vrij compact is en de pizza dus dicht bij het vuur ligt.
Zoals Frits al zei draai je ongeveer elke 20 seconde de pizza. Het liefst met een turning peel om een hoop gepruts te voorkomen.
Lang verhaal kort.. Ja, pizza van de kamado kan prima. Echter, het resultaat is, wat mij betreft, stukken beter bij de Ooni