Beef en Steak

Pizza sessie

 
 

Imker

Kooltjesharker
Berichten
133
2 weken geleden maar weer eens het plan bedacht om pizza's proberen te bereiden op de bbq. Dit was al een tijdje geleden dus ik had er zin in. Nu was mijn vorige pizzasteen weg, dus eerst een nieuwe steen gehaald en de benodigdheden voor het deeg.
Nadat het deeg klaar was en aan het rijzen was kon de bbq gereed gemaakt worden. Ik had ergens gelezen om de steen aan de onderzijde in te pakken met aluminiumfolie, wat ik maar had overgenomen om de hitte beter te geleiden over de steen... en hij wordt niet zwart.

Eerst heb ik de briketten aangemaakt en rondom gelegd daarna houtskool van dammers erop.
Nadat de temperatuur bijna op 100 graden was de steen erop en de pizza's gereed gemaakt.

Toen de temperatuur mooi hoog was, rond de 300 graden, kon de eerste pizza erop. Beetje maïsmeel onder de pizza en op de steen en kijken hoe het gaat. Na een paar minuten toch gedraaid en het was klaar.
Ik had allemaal kleine pizza's maar wil de volgende keer voor wat grotere gaan.

Al met al heb ik me weer heerlijk vermaakt!




 
Mooie run Pizza. Leuke optie voor de weber zo. Leuk om zo pizza te maken.
 
Bellisimo. Krijg steeds meer zin in Pizza van de bbq.
 
Terug
Bovenaan Onderaan