Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
ik zou hem niet te hoog maken, een pizza is toch maar dun, het deksel moet er voor zorgen da de pizza van bovenaf gaart. Dus als je teveel hoogte hebt dan lukt dat minder. Ik zou 10 cm hoog pakken op zo, en de opening nog wat minder om de warmte goed binnen te houden.
Klein beetje off topic, maar niet helemaal: is het pizza resultaat beter met pizza ring of is het gevoel/beleving/uiterlijk? Tijdens het bakken heb je een gigantisch "lek" van de opening, maar het voordeel is dat je met zo'n ring niet alle warmte kwijt bent als je de pizza erop legt, want het deksel hoeft niet open. Geen idee wat beter is?
Die opening aan de voorkant is volgens mij juist nodig om tot een goed pizza te komen. Er moet een stroom warme lucht ontstaan van de achterkant naar de opening in de voorkant. De topping heeft een hogere warmte nodig dan bodem, en door de luchtstroom kan je hogere temperaturen halen.
Voor de super pizza puristen is het plafond van de kettlepizza idd veels te hoog. Er zijn ondertussen al wat manieren om het op te lossen. (zie hier). Je krijgt het dan ook echt loei en loei heet zowel van boven als beneden. Ik heb ook fotos gezien van mensen die de pizzasteen op een rooster boven in de ring plaatsen. (dus meteen onder het deksel)
Ik denk dat een kleinere opening niets helpt als de ring zelf hoog is. Het is dan moeilijker om brandstof aan te vullen en werken zonder het voordeel van stralingswarmte vanaf de bovenkant.
Ik zat dat topic in de link even te bekijken...zie daar staan dat je rooster en temperatuurmeter eraan kunnen gaan met pizza bakken ivm hoge temperatuur, maar wat voor temperatuur heb je dan nodig? Dat is met 300 graden toch wel een keer klaar, of niet?
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.