- Berichten
- 768
Gisteren en vandaag hadden we pizza's op het menu. Wilde vandaag twee etages tegelijk in de Pizza Porta proberen.
Deeg heb ik zelf gedraaid (basisrecept van Simon Giaccotto) en na een nacht rijzen in de koelkast kon het nog een paar uur op kamertemperatuur rijzen:
Q in een paar minuten opgestookt, daarna nog een paar chunks hout er op en dan de setup met de Pizza Porta en extra rooster:
Alvast even vier bodems van tevoren met de hand gekneed, ongeveer 27 cm. doorsnee, perfect voor mijn pizzastenen:
De eerste pizza (mozzarella, salami en oude kaas) was voor Joseph:
Joseph Joseph... Hij was iets te heet (ca. 350C) en ik was iets te druk met de andere pizza, waardoor de bodem was aangebrand:
Als tweede pizza mijn favoriet: Pizza White Pie (geraspte Pecorino met knoflook, ui en oregano):
De bodem was perfect. Hier nog wat foto's van gisteren en vandaag:
Tot slot nog wat close-ups van de setup:
Deeg heb ik zelf gedraaid (basisrecept van Simon Giaccotto) en na een nacht rijzen in de koelkast kon het nog een paar uur op kamertemperatuur rijzen:
Q in een paar minuten opgestookt, daarna nog een paar chunks hout er op en dan de setup met de Pizza Porta en extra rooster:
Alvast even vier bodems van tevoren met de hand gekneed, ongeveer 27 cm. doorsnee, perfect voor mijn pizzastenen:
De eerste pizza (mozzarella, salami en oude kaas) was voor Joseph:
Joseph Joseph... Hij was iets te heet (ca. 350C) en ik was iets te druk met de andere pizza, waardoor de bodem was aangebrand:
Als tweede pizza mijn favoriet: Pizza White Pie (geraspte Pecorino met knoflook, ui en oregano):
De bodem was perfect. Hier nog wat foto's van gisteren en vandaag:
Tot slot nog wat close-ups van de setup:
Laatst bewerkt: