BasBQ
Beef en Steak

Pizza op de Weber Go Annywhere

Woody80

Vuurmaker
 
Berichten
58
Toch al wel weer een tijdje geleden dat ik iets gepost heb, ondanks dat de BBQ met regelmaat nieuwe voorwerpen te verwerken krijgt.. En wellicht inspireert dit anderen ook!
Nu op vakantie, en dan is er meer tijd voor wat gepruts op t gemakje. ( dat is BBQ toch altijd?..)
Omdat mijn vrouw de 30 is gepasseerd in de vakantie allereerst 3 appeltaartjes gebakken in de WGA Omdat dit wel lekker ging besloten om door te zetten met pizza op de Weber to Go.

Met totaal geen ervaring met pizza op een BBQ, en de middelen in de caravan beperkt, een beetje op internet een uurtje googelen voor de juiste ingredi?nten.

Volgende dag bij het lokale tuincentrum een terra cotta bloempotschaal aangeschaft van 23 cm doorsnee van ?1,95.
Daarna de Koopmans pizza compleet inclusief de nodige ingredi?nten voor de topping.
Voor de puristen onder ons, nee, het is geen ?cht beslag en geen ?chte tomatensaus, die is voor de volgende sessie waarbij de hulpmiddelen als een echte keuken en een Weber 56cm beter voorradig zijn... thuis dus .

Wel even een geperst knoflookje in de tomatensaus verwerkt en wat Italiaanse kruiden door het pizzadeeg.

Voor de hittebron heb ik gebruik gemaakt van Weber briketten gemengd met de appie kolen om de hitte te bereiken voor de pizza. De kolen heb ik op het laatste moment pas bedacht. Uiteindeljk bleek dit een goede combinatie, de Fantast van die Zweedse meubelgigant bleef piepen omdat hij boven de 250c uitkwam en dat voor ruim een uurtje ook bleef doen. Handvat van de WGA alleen nog met een ovenwant aan te pakken..

Die hitte resulteerde overigens wel dat de losse bodemplaat van de Weber en de zijwanden ietwat vervormd zijn... het kolenrooster kon ik later iets terug buigen.... Gezien de hitte respect voor deze kleine BBQ, daarom voor mij geen probleem, maar wel iets om rekening me te houden wat k?n gebeuren!

De rest van de foto's spreekt voor zich denk ik.

PS; mijn vrouw en dochter willen geen andere pizza's meer, en in de nog te bouwen buitenkeuken mag nu ook een pizzaoven komen! Nieuw materiaal ?n goedkeuring hiervoor!

 

RvH6511

Pitmaster
 
 
Berichten
823
Pizza is altijd feest.
Wederom weer versteld van de dingen die je met een WGA kunt doen. (2e keer trouwens in nog geen 1,5 week)

Leuk verslag en goed ge?mproviseerd hoor.
 

Wailer

Stoker
 
 
Berichten
299
Geen excuses meer om niet een wga aan te schaffen

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

 

Malt007

Kooltjesharker
Berichten
117
Leuk idee en goede uitwerking, wat ik alleen niet snap is dat mensen op vakantie de hele caravan volproppen met Nederlandse producten. Of ben je in Nederland op vakantie?  :)
 

Woody80

Vuurmaker
 
Berichten
58
Malt007 zei:
Leuk idee en goede uitwerking, wat ik alleen niet snap is dat mensen op vakantie de hele caravan volproppen met Nederlandse producten. Of ben je in Nederland op vakantie?  :)

In Nederland dit jaar anders hadden er weinig Nederlands producten op tafel gestaan!
 

GPT

Kooltjesharker
 
 
Berichten
123
Dat had ik eerder moeten weten!
Wij gaan weer onderweg naar huis.

Wel een top idee. Nemen we mee voor komend jaar!
 
Bovenaan Onderaan