- Berichten
- 503
Zoiets basaals als pizza bakken blijkt toch best een wetenschap op zich.
Een dag of 10 geleden was het eindelijk droog en windstil tussen alle storm en regen in.
Pap, maak je pizza??
Nou vooruit
Voor de kerst heb ik het boek van Alba Pezone gekregen met de Titel.........Pizza.
Basis blijft de basis en het recept voor de bodem is niet zo spannend, wel of het lukt.
6 uur rijs tijd staat in het boek en redelijk koud water. (meestal lauw)
Wel een beetje suiker en olijfolie extra er bij want we blijven eigenwijs natuurlijk.
Na 4 uurtjes nog een keer doorkneden en verder laten rijzen.
Deeg was prachtig gelukt, thank god, dat gaan we zo maar aanhouden.
(truuk voor mij is water naar inzicht zodat deeg aan de nattige kant blijft)
Vulling maken we natuurlijk zelf.
Dit keer was er een naar Duits recept van Flamkuchen.
Dus:
Basis is creme fraiche gemengd met gerookte paprika
Daar op flespompoen in dunne plakjes (wel even voorgaren)
Dunne plakjes peer
reepjes ontbijtspek
en dunne ringen rode ui.
Dan lekker na eigen inzicht royaal gorgonzola kaas er over en bakken maar.
Damn wat is die lekker.
Pizzasteen uurtje er in op 200 graden en dan het ei naar 350 (blijft het vilt tenminste redelijk heel)
Iedereen was tevreden.....zelfs papa
Laatste pizza (eerste foto) is altijd een restjespizza met alle vulling die over is.
Die is vaak het lekkerst en lukt ook het best.
De pizza steen is ook wel mega goed op temperatuur dan natuurlijk.
Een dag of 10 geleden was het eindelijk droog en windstil tussen alle storm en regen in.
Pap, maak je pizza??
Nou vooruit

Voor de kerst heb ik het boek van Alba Pezone gekregen met de Titel.........Pizza.
Basis blijft de basis en het recept voor de bodem is niet zo spannend, wel of het lukt.
6 uur rijs tijd staat in het boek en redelijk koud water. (meestal lauw)
Wel een beetje suiker en olijfolie extra er bij want we blijven eigenwijs natuurlijk.
Na 4 uurtjes nog een keer doorkneden en verder laten rijzen.
Deeg was prachtig gelukt, thank god, dat gaan we zo maar aanhouden.
(truuk voor mij is water naar inzicht zodat deeg aan de nattige kant blijft)
Vulling maken we natuurlijk zelf.
Dit keer was er een naar Duits recept van Flamkuchen.
Dus:
Basis is creme fraiche gemengd met gerookte paprika
Daar op flespompoen in dunne plakjes (wel even voorgaren)
Dunne plakjes peer
reepjes ontbijtspek
en dunne ringen rode ui.
Dan lekker na eigen inzicht royaal gorgonzola kaas er over en bakken maar.
Damn wat is die lekker.
Pizzasteen uurtje er in op 200 graden en dan het ei naar 350 (blijft het vilt tenminste redelijk heel)
Iedereen was tevreden.....zelfs papa



Laatste pizza (eerste foto) is altijd een restjespizza met alle vulling die over is.
Die is vaak het lekkerst en lukt ook het best.
De pizza steen is ook wel mega goed op temperatuur dan natuurlijk.