- Berichten
- 4.941
Gisteren weer eens de Q aangestoken en een gerechtje gemaakt welke al enige tijd op de lijst stond.
De Pizza Burger. Ik had het recept tijden terug eens gezien op YouTube bij PitmasterX. En dat leek me wel heel leuk. Ik heb wel eea anders gedaan. Zo heb ik de burgers eerst gerookt en gegrild. Even laten afkoelen en daarna pas verwerkt in de Pizza Burger.
Ingredi?nten
Hamburger
Geraspte kaas
Mozzarella
Uienringen
Paprika in reepjes
Champignon in plakjes
Pizza saus (zat bij deeg)
Pizza deeg (ik heb kant en klaar gebruikt)
BBQ rub (ik heb Noskos JERK gebruikt)
Daar gaan we.
Eerst de BBQ's aansteken. Pizza steen goed heet stoken ondertussen.
Lekker de burgers voorzien van Noskos JERK. Daarna indirect gerookt met druivenrankjes. Er zaten een aantal dorre takjes aan de druivenstruik naast me in de tuin. Na het roken even grillen en klaar.
Die konden even afkoelen terwijl in de ingredi?nten aan het voorbereiden was. Helaas geen foto's van het snij en hakwerk..
Daarna opbouwen. De tip op YouTube was dat je eea tegenover gesteld van een pizza moet opbouwen. Dus maar gedaan.
Eerst een beetje bloem op de plank. Deeg (ik heb de plak deeg in 2 stukken verdeeld) uit rollen. Daarna de kaas,ui, paprika champignons. Daarop gaan de burgers. Vervolgens mozzarella, pizza saus en wat kaas.
Als alles netjes opgestapeld is kun je het deeg dicht vouwen. Het bolletje even insmeren met olijfolie en wat rub er op strooien.
De burgers heb ik even door gehaald. Zodat je twee dunne burgers hebt.
De pizza burger heeft zn 15 min op de BBQ gelegen. Halverwege de bereiding een keertje omgedraaid. Als het deeg gaar is kan ie van de BBQ. Tijd voor het grote moment. Zal het smaken..
Zo dan, dat smaak zeker. Echt een aanrader. Ik mag graag een Pizza Calzone eten (en dat is dit natuurlijk een beetje) en dit smaakt icm BBQ rub op de burger en de rook smaak nog beter. Was weer smullen.
Bedankt voor het lezen/kijken
Bram.
De Pizza Burger. Ik had het recept tijden terug eens gezien op YouTube bij PitmasterX. En dat leek me wel heel leuk. Ik heb wel eea anders gedaan. Zo heb ik de burgers eerst gerookt en gegrild. Even laten afkoelen en daarna pas verwerkt in de Pizza Burger.
Ingredi?nten
Hamburger
Geraspte kaas
Mozzarella
Uienringen
Paprika in reepjes
Champignon in plakjes
Pizza saus (zat bij deeg)
Pizza deeg (ik heb kant en klaar gebruikt)
BBQ rub (ik heb Noskos JERK gebruikt)
Daar gaan we.
Eerst de BBQ's aansteken. Pizza steen goed heet stoken ondertussen.


Lekker de burgers voorzien van Noskos JERK. Daarna indirect gerookt met druivenrankjes. Er zaten een aantal dorre takjes aan de druivenstruik naast me in de tuin. Na het roken even grillen en klaar.



Die konden even afkoelen terwijl in de ingredi?nten aan het voorbereiden was. Helaas geen foto's van het snij en hakwerk..
Daarna opbouwen. De tip op YouTube was dat je eea tegenover gesteld van een pizza moet opbouwen. Dus maar gedaan.
Eerst een beetje bloem op de plank. Deeg (ik heb de plak deeg in 2 stukken verdeeld) uit rollen. Daarna de kaas,ui, paprika champignons. Daarop gaan de burgers. Vervolgens mozzarella, pizza saus en wat kaas.
Als alles netjes opgestapeld is kun je het deeg dicht vouwen. Het bolletje even insmeren met olijfolie en wat rub er op strooien.


De burgers heb ik even door gehaald. Zodat je twee dunne burgers hebt.





De pizza burger heeft zn 15 min op de BBQ gelegen. Halverwege de bereiding een keertje omgedraaid. Als het deeg gaar is kan ie van de BBQ. Tijd voor het grote moment. Zal het smaken..


Zo dan, dat smaak zeker. Echt een aanrader. Ik mag graag een Pizza Calzone eten (en dat is dit natuurlijk een beetje) en dit smaakt icm BBQ rub op de burger en de rook smaak nog beter. Was weer smullen.
Bedankt voor het lezen/kijken
Bram.