Beef en Steak

Pizza bloem cadeau.

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.432
Vandaag kwam een vriendelijke gast van Post NL aanbellen
Die had een pakje bij voor mij.
Bij aannemen viel het me op dat het redelijk zwaar was.
Bij openen zag ik pakjes bloem.
11 stuks, 11 kg bloem.
Dat is veel pizza 🙂
Zit ook semolina en een zakje pasta bloem bij. Dus 9 kg pizza bloem.
Ook voor elke bloem soort een recept.
Komt van Pizzaplein.
Mooi cadeau van een familie lid.
Ze vond het vorige week lekkere pizza, denk dat ze nog meer wil langskomen 👍

IMG_20240812_141948610.jpg
 
Dat zijn de goede cadeaus (al is het waarschijnlijk deels uit eigenbelang)
 
Ook hier " geen betere raad dan voorraad".
Zitten mooie exemplaren tussen

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Deze een tijd geleden ook besteld. Je (of degene die jou het cadeau heeft gegeven) krijgt ook nog een download linkje van ze waar je voor de verschillende soorten bloem recepten kunt vinden.


Heel leuk om verschillende soorten te proberen.
 
A, de welke dan?
Ben zelf nog zoekend in de pizza wereld
Cuoco en Pizzeria voor de langere rijstijd
+ Hoger water%
895c08259e74eaf76387204b01a48e70.jpg

Doppio zero voor de snellere pizza
d24790aef5169b0bd85ab17665757a2c.jpg
ccf326035d57d9d83fc63069fc8bc1d6.jpg


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Voor mijzelf werkt het het best als ik een tijd dezelfde bloem gebruik om er gevoel bij te krijgen.
De Caputo Pizzeria en Cuoco vindt ik prettig werken gebruik ik nu ca 6 maanden en ga ik voorlopig mee door.
Ik geef er de voorkeur aan deeg minimaal 24 of meer uur van te voren klaar te maken.
 
Bedankt voor de info.
Ik heb nu vooral dececco gebruikt met verschillende recepten en resultaten. Hoop nu een beter resultaat te halen.
Er zal zeker wel een bloem zijn die voor mij best past.
 
Je (of degene die jou het cadeau heeft gegeven) krijgt ook nog een download linkje van ze waar je voor de verschillende soorten bloem recepten kunt vinden.
Bedankt voor de info.
Heb ernaar gevraagd.
 
Aan de slag.
Bel maar ff als je hulp bij het eten nodignhebt.
 
Dat is attent! Wel leuk om zo eens te kunnen experimenteren met verschillende soorten.
 
Vandaag pizza gebakken van een pakje bloem.
Mooie pizza's, lekker, mooie luchtbellen in de korst.
Wel nog steeds te kleverig voor makkelijk te stretchen.
Heb Pizzaplein recept gevolgd 60% water, eerste rijs 3 uur dan opgedeeld in bollen. Dan 19 uur in koelkast. 2 uur voor bakken uit koeling.

IMG_20240905_174642529.jpg


IMG_20240905_173729970.jpg


IMG_20240905_172243528.jpg


IMG_20240905_171424013.jpg


IMG_20240904_175339371.jpg
 
Bollen voor het stretchen op maïsmeel leggen. Dan gaat het heel makkelijk en plakt het niet.
 
Heb ik gedaan, plus nog eens omkeren maar toch kleefde het aan mijn handen.
 
Deze bloem is een minder sterke bloem.
Dat betekend dat hij beter geschikt is voor korte rust en rijs tijden en meestal wat minder water op kan nemen.
Als je hem té kleverig vindt dan zou ik naar een lager water % gaan richting 54%.
Ik werk met deeg van 60% en aan het eind van het kneden moet je met redelijk schone handen kunnen eindigen.
Zie hieronder de verschillen in W waarde:
4e0709c098b8a8468c615f1d84f316fe.jpg
e2db121cd5590e8ceed21a4dfd063046.jpg
f564e29f4a868e7946814bc986b5d33a.jpg
6d8935be4f45c15a5e1e4558a52a93d8.jpg
 
Laatst bewerkt:
Deze is niet verkeerd hè ik zou hem zelf eerst even proberen met wat minder water.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan