BasBQ
Beef en Steak

Pizza’s en zoete Pizzolo.

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.198
Vandaag was het pizza dag, dus gisteren vast het deeg gemaakt. Het recept komt uit de pizzabijbel die ik van Dennis heb gekregen.
A1BDB428-EC74-4B9E-AE3D-412650977DD2.jpeg


Na een rijs van 24 uur in de koelkast komen ze er dan zo uit

42CF7134-B1A0-447D-BC1B-0E336E104C6A.jpeg

De mis en place neerzetten en gaan met die banaan.
3CFF0324-231E-41CB-9FFC-40D717552E3F.jpeg

en dan gaat het snel, het ei is vierhonderd Celsius, pizza’s zijn dan in 2,5 klaar.
363F3EB7-9643-46C4-8509-8EC1682865F3.jpeg

77C0F366-21B3-4DA1-A23D-A79CAA5B4270.jpeg

79AABD0E-43A6-4FDE-8920-F6D4CD4C5668.jpeg

7733CB26-AC7D-44F3-85FE-D6DD8218CB86.jpeg

3BA5305F-8C69-4C7F-8639-206CEBA3D091.jpeg

A5732335-349C-4825-A5C1-4D8227B9099E.jpeg

AEDE149A-D526-4110-9C83-DCD701749B01.jpeg

B20D1BE2-E89C-4F66-9AB9-F2E71F4ED2AC.jpeg

als afsluiting een zoete pizzola. Ofwel een half gebakken kale pizza, die opengesneden wordt en met zoetigheid belegd. Daarna wordt deze afgebakken en met poedersuiker bestrooid.
Om te proberen de helft met Nutella en de andere helft met sour crème en banaan.
67552E94-DF8B-4ECD-8946-2071EA95AD89.jpeg

EF943A24-46B8-4685-8E74-CD8929C13199.jpeg

835959CA-0054-4781-B0CD-565A013E64CF.jpeg
E0E023D5-AA6F-4A71-97E6-6FA3B159BB39.jpeg
BBAF857B-D0A5-480B-825D-1205A070F2D2.jpeg
23C59DFE-5F22-4ADE-93B5-88980AA2FF98.jpeg

Bedankt voor het kijken.
 

SandyMan

Pitmaster
 
 
 
Berichten
766
Poh Frits, 400 graden! Dat gaat lekker rap zeg. Zo snel heb ik de vorige pizza niet op haha!
Hele mooie plaatjes weer en je mag bij herhaling gewoon ff appen hè :ROFLMAO:
 

pip

Vuurmaker
Berichten
95
Fantastisch, ze zien er echt precies zo uit alsof ze uit Napels komen, met die perfecte bubbels en beetje zwartblakering.
 

knubbe

Kooltjesharker
 
 
Berichten
193
Pizzolo, weer wat geleerd!
Bedankt voor de inspiratie, gaat op de lijst!
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.077
Lekker pizza’s Frits. Zien er goed uit. 400gr is mooi heet :) Die zoete variant wil ik ook wel eens proberen. Zien er lekker uit.
Lijkt wel of je vilt los aan het laten is. Daar ben ik altijd een beetje bang voor op die hoge temperaturen.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.198
@Bram het vilt laat niet los maar is op sommige plekken wel verbrand.
Bij het aansteken liep hij op tot 150 C....

Tenminste dat dacht ik....

was dus gewoon het klokje rond. Ontharen is niet meer nodig 😂
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.108
Mooie landelijke pizza's Frits, ze zien er fantastisch uit😍
 
Bovenaan Onderaan