- Berichten
- 3.001
Vandaag tijd om aan de fotowedstrijd te voldoen.
Had nog 2 hooivorken staan en een oude kruiwagen. Daar moest ik het maar mee doen van mezelf
.
De hooivorken eerst maar goed schoon gemaakt door de spijlen schoon te slijpen met een lamellen schijf.
De kruiwagen de band er maar onder weg gehaald ivm met de hitte.
Het ging vandaag een VGAtje worden.
Kip met paprika en gepofte aardappelen.
Eigen gemaakte chimichurri.
De kip de ruggengraat er uit geknipt en plat gedrukt.
Her en der snedes in de huid gemaakt en met de vinger ruimte gemaakt om er rub en chimichurri er onder te doen.
Buitenkant in de olijfolie en gerookt grof zeezout. omdat je met open vuur kookt verbrand de rub en de kruiden op deze manier niet .
De paprika de top eraf gesneden en zaden er uitgehaald. Hier in chimichurri gedaan.
De aardappelen kruislings in gesneden en chimichurri erop met een plakje roomboter met zeezout.
De kruiwagen eerst een laag kolen er in en er bovenop haardhout. Toen alles goed aan stond de kip er op met aardappelen bij het voor en de paprika’s net wat verder van het vuur .
De juiste temperatuur meet je met je hand , op de plek waar je vlees is moet je 6 tellen je hand kunnen houden voor het te heet wordt.
De eerste uur met de ribben/open kant naar het vuur , als de temperatuur aan de buitenkant lauw wordt dan kunnen hem gaan draaien tot hij gaar en bruin is . Aardappel was binnen een uurtje klaar en naar boven gelegd op 2 plankjes om warm te houden. De paprika kon mooi rustig naast het vuur gaar worden.
Bordje binnen opgemaakt met nog een stukje eigen gemaakt brood.
De kip was echt heerlijk op deze manier met chimichurri en zeezout.
De aardappels met paprika waren top goed gaar en zeer smaakvol.
Had nog 2 hooivorken staan en een oude kruiwagen. Daar moest ik het maar mee doen van mezelf

De hooivorken eerst maar goed schoon gemaakt door de spijlen schoon te slijpen met een lamellen schijf.
De kruiwagen de band er maar onder weg gehaald ivm met de hitte.
Het ging vandaag een VGAtje worden.
Kip met paprika en gepofte aardappelen.
Eigen gemaakte chimichurri.
De kip de ruggengraat er uit geknipt en plat gedrukt.
Her en der snedes in de huid gemaakt en met de vinger ruimte gemaakt om er rub en chimichurri er onder te doen.
Buitenkant in de olijfolie en gerookt grof zeezout. omdat je met open vuur kookt verbrand de rub en de kruiden op deze manier niet .
De paprika de top eraf gesneden en zaden er uitgehaald. Hier in chimichurri gedaan.
De aardappelen kruislings in gesneden en chimichurri erop met een plakje roomboter met zeezout.
De kruiwagen eerst een laag kolen er in en er bovenop haardhout. Toen alles goed aan stond de kip er op met aardappelen bij het voor en de paprika’s net wat verder van het vuur .
De juiste temperatuur meet je met je hand , op de plek waar je vlees is moet je 6 tellen je hand kunnen houden voor het te heet wordt.
De eerste uur met de ribben/open kant naar het vuur , als de temperatuur aan de buitenkant lauw wordt dan kunnen hem gaan draaien tot hij gaar en bruin is . Aardappel was binnen een uurtje klaar en naar boven gelegd op 2 plankjes om warm te houden. De paprika kon mooi rustig naast het vuur gaar worden.
Bordje binnen opgemaakt met nog een stukje eigen gemaakt brood.
De kip was echt heerlijk op deze manier met chimichurri en zeezout.
De aardappels met paprika waren top goed gaar en zeer smaakvol.
Laatst bewerkt: