Beef en Steak

Pita Broodjes met Iberico Ribfingers

Arjen1

Tondelzoeker
Berichten
12
Heerlijke sticky ribfingers gemaakt op de Bastard.

De ribfingers in een lekkere Pink Devil rub gerold en daarna op een indirecte bbq op 150 graden. Na circa 5 kwartier de ribfingers gelakt met een eigengemaakte Teriyaki saus.

Vervolgens een paar luchtige pita broodjes ingesmeerd met een beetje teriyaki saus en belegd met de ribfingers. Daarna nog afgetopt met wat ingelegde rode ui en bosui…

Smaakte weer heerlijk 😃

Recept Teriyaki saus (+/- 250ml):
150 ml sojasaus
100 ml water
80 gr bruine suiker
1 teentje knoflook
2 cm gesneden gember
2 el honing
1 el rijstazijn

68a66883-b59e-42f7-9afb-ed5c9a8889c7.jpeg


5f4781aa-e122-40eb-9aaa-4f47457ef5df.jpeg


67aaece6-3b38-459f-a077-60773b3aabf7.jpeg


0e82f805-ec98-487c-8b21-a39e4e288186.jpeg


0aa2574a-14b0-41aa-b087-a0390fc9c2d3.jpeg


5fbc7ab1-5d70-4ae9-908f-891e5e0c4fbc.jpeg
 
Hier krijg ik nou spontaan trek van!
 
Dat ziet er uit om op te vreten! Letterlijk en figuurlijk. Heel mooi gerecht zo!
 
Terug
Bovenaan Onderaan