- Berichten
- 6.775
1 blik cocosmelk
6 flinke eetlepels pindakaas
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels knoflookpoeder of tenen geperst knoflook
3 eetlepels kecap manis
1 theelepel gula djawa
Scheutje citroensap
1 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
Zout naar smaak.
Doe 1 blik cocosmelk ( of als je niet van cocos houdt, gewoon 4dl water) in een steelpan en roer er 6 flinke eetlepels pindakaas doorheen met de garde zodat het een dun geheel word. Breng zachtjes aan de kook, daardoor dikt het in. Blijven roeren. Doe er 2 theelepels sambal oelek door, 2 theelepels knoflookpoeder ( of 2 tenen verse knoflook), 3 eetlepels kecap manis, 1 theelepeltje gula djawa, scheutje citroensap, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos en zout naar smaak door.
Blijf roeren, het mag niet aanbakken. Als je het te dun vind doe er dan nog iets pindakaas door, en bij te dik scheutje water.
Lekker bij varkens/kipsate.
Voor de zoetenkauwen onder ons, een scheutje gembersiroop erdoor is ook erg lekker.
Erg lekker bij kipsate gemaakt van 400 gram kippendij, of kipfilet, gemarineerd in
5 eetlepels kecap manis
3 tenen geperste knoflook
1 eetelepel citroensap
Vers gemalen zwarte peper.
Eet smakelijk!
6 flinke eetlepels pindakaas
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels knoflookpoeder of tenen geperst knoflook
3 eetlepels kecap manis
1 theelepel gula djawa
Scheutje citroensap
1 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
Zout naar smaak.
Doe 1 blik cocosmelk ( of als je niet van cocos houdt, gewoon 4dl water) in een steelpan en roer er 6 flinke eetlepels pindakaas doorheen met de garde zodat het een dun geheel word. Breng zachtjes aan de kook, daardoor dikt het in. Blijven roeren. Doe er 2 theelepels sambal oelek door, 2 theelepels knoflookpoeder ( of 2 tenen verse knoflook), 3 eetlepels kecap manis, 1 theelepeltje gula djawa, scheutje citroensap, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos en zout naar smaak door.
Blijf roeren, het mag niet aanbakken. Als je het te dun vind doe er dan nog iets pindakaas door, en bij te dik scheutje water.
Lekker bij varkens/kipsate.
Voor de zoetenkauwen onder ons, een scheutje gembersiroop erdoor is ook erg lekker.
Erg lekker bij kipsate gemaakt van 400 gram kippendij, of kipfilet, gemarineerd in
5 eetlepels kecap manis
3 tenen geperste knoflook
1 eetelepel citroensap
Vers gemalen zwarte peper.
Eet smakelijk!