- Berichten
- 20.434
Ingrediënten:
1/2 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook
Twee eetlepels arachide of zonnebloem Olie
Theelepel Sambal oelek
1 pot 100% pindakaas (pot opwarmen in magnetron)
1 a 2 theelepels Ketoembar
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel palmsuiker
Water
Citroensap
Snipper de ui en de knoflook en fruit deze lichtjes aan in twee eetlepels arachide of zonnenbloen olie.
Verwarm de pindakaas voorzichtig in de magnetron, dit maakt het mengen een stuk makkelijker, en voeg toe aan de uien. Zet het vuur wat lager.
Voeg geleidelijk water toe, de saus bindt vlug. Ik heb bijna een halve liter water toegevoegd, dit kan meer of minder zijn naar gelang de bindkracht van de pinda’s.
Voeg dan de sambal, ketjap, katoembar en palmsuiker toe.
Op het laatst kan je nog wat citroensap toevoegen voor wat frisheid.
Succes.