BasBQ
Beef en Steak

pinchitos morunos

 

Arie de Knaller

Kooltjesharker
Berichten
191
Pinchitos morunos van procureur. Ik gebruik hiervoor de kruiden van Ruca: https://ruca.es/producto/condimento-para-pinchitos/

Het schijnt dat de fabrikant deze niet meer exporteert, maar als je in Spanje bent moet het vrij makkelijk zijn om een pakje mee te nemen (62 gram, voor 2 kilo vlees). Ik kocht het altijd bij de supermarkt van El Corte Ingles.

IMG_5580.jpg
 
Mooi gekleurd
Hoe was de smaak?
Ik heb niemand horen klagen! Het is een erg lekkere kruidenmix, oorspronkelijk uit het zuiden van Spanje (je kan het vertalen als "moorse spiezen"). De kruidenmix bestaat uit oregano, karwij, koenjit, koriander, komijn, pimentbes, anijs, knof, nootmuskaat, gember, kruidnagel en zout (maar de verhoudingen weet ik niet, ik gebruik gewoon het pakje). Het is erg lekker met een zelfgemaakte knoflooksaus en brood.

Hier gebruiken we eigenlijk alleen varkensvlees, maar het schijnt ook lekker te zijn op kip en lam.
 
Lijkt me heerlijk!
 
Ziet eruit als heerlijke spiezen!
 
Prachtig stukje vlees! Ik kan me voorstellen dat iedereen genoten heeft.
 
Terug
Bovenaan Onderaan