Hakkenbijltje
Sprokkelaar
- Berichten
- 35
Vandaag hadden we eigenlijk wat anders op de planning staan maar last minute toch wat veranderd. Blij toe want ik had wel zin om wat klaar te maken op de BBQ. Vlees vanmorgen eruit gehaald even zo laten ontdooien en laatste uur voor dat ze klaar gemaakt moesten worden in een schaal met water gelegd (werkt prima!) Het ontvliezen van oerhammetjes was even lastig karweitje.
Ik heb a)es volgens recept gemaakt van Noskos en het resultaat was lekker. We hebben er burrata met tomaten schijfjes en basalmicocreme en peterselie bij gegeten.
Link naar het recept
Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 107-110°C. Als je niet weet hoe dat moet dan laat ik je dat hier uitgebreid zien.
Haal de oerhammetjes uit de verpakking en verwijder overtollig vet, loshangende stukjes vlees en vliezen met een scherp mes.
Smeer de oerhammetjes in met wat plantaardige olie en bestrooi met de barbecue rub.
Thnx Dennis voor het recept
Ik heb a)es volgens recept gemaakt van Noskos en het resultaat was lekker. We hebben er burrata met tomaten schijfjes en basalmicocreme en peterselie bij gegeten.
Link naar het recept


Pig wings, voel je even Fred Flintstone met deze oerhammetjes
Pig wings, stoere, gerookte oerhammetjes van de barbecue. Een heerlijk, vriendelijk geprijsd stukje vlees met een handvat, leuk voor op een feestje.
www.bbq-nl.com
Ingrediënten
- 4 oerhammetjes van zo'n 350 gram
- barbecuekruiden voor varkensvlees
- 4 eetlepels roomboter
- 4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- 4 eetlepels agavesiroop (of honing)
- barbecuesaus
Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 107-110°C. Als je niet weet hoe dat moet dan laat ik je dat hier uitgebreid zien.
Haal de oerhammetjes uit de verpakking en verwijder overtollig vet, loshangende stukjes vlees en vliezen met een scherp mes.
Smeer de oerhammetjes in met wat plantaardige olie en bestrooi met de barbecue rub.
- Voeg het rookhout aan het vuur toe, leg de oerhammetjes weg van het vuur in de barbecue en sluit de deksel.
- Na drie uur pak je de hammetjes in. Elk hammetje gaat in twee velletje aluminiumfolie met een eetlepel van de boter, basterdsuiker en honing.
- Leg de ingepakte hammetjes 3 kwartier terug in de barbecue.
- Drie kwartier later mogen de hammetjes uit de folie. Leg ze terug in de barbecue en smeer ze na een kwartier in met saus.
- Herhaal dit na nog een kwartier. Laat deze laatste sauslaag nog een kwartier droog worden en je pig wings mogen van de barbecue. In totaal dus 45 minuten nadat ze uit de folie komen.
Thnx Dennis voor het recept