- Berichten
- 7.597
Beste BBQ Vrienden,
Vandaag maakte ik pickles van komkommer, paprika en rode ui:
Ingredienten:
- Harde groentes zoals komkommer, rode ui, paprika, maar bloemkool, wortel, pastinaak, alles kan!
- 2 cups witte azijn
- 2 cups water
- 1/3 cup rietsuiker
- 2 eetlepels zout
Werkwijze:
Als je meer pekel nodig hebt houd je gewoon die verhoudingen aan en maak je meer. Voor die 3 potten hierboven maakte ik 2 keer het recept.
Breng de pekel aan de kook, roer goed door zodat al het zout en suiker oplost. Snijdt alle groentes zoals je het mooi vind. Stop in een goed schoon gemaakte pot. Giet de kokend hete pekel over de groentes en sluit gauw af met een deksel. Zet de pot op z'n kop weg om af te koelen.
Na afkoelen koel en donker bewaren. Deze keer laat ik een week staan, maar je kan het goed twee weken bewaren. Na openen beperkt houdbaar.
Eet smakelijk!
Vandaag maakte ik pickles van komkommer, paprika en rode ui:
Ingredienten:
- Harde groentes zoals komkommer, rode ui, paprika, maar bloemkool, wortel, pastinaak, alles kan!
- 2 cups witte azijn
- 2 cups water
- 1/3 cup rietsuiker
- 2 eetlepels zout
Werkwijze:
Als je meer pekel nodig hebt houd je gewoon die verhoudingen aan en maak je meer. Voor die 3 potten hierboven maakte ik 2 keer het recept.
Breng de pekel aan de kook, roer goed door zodat al het zout en suiker oplost. Snijdt alle groentes zoals je het mooi vind. Stop in een goed schoon gemaakte pot. Giet de kokend hete pekel over de groentes en sluit gauw af met een deksel. Zet de pot op z'n kop weg om af te koelen.
Na afkoelen koel en donker bewaren. Deze keer laat ik een week staan, maar je kan het goed twee weken bewaren. Na openen beperkt houdbaar.
Eet smakelijk!