BasBQ
Beef en Steak

Picanha

 

RvdB

Kooltjesharker
Berichten
109
De eerste keer een Picanha bereid en lekker dat die was.

Vorige week besteld bij de slager en daar is ie dan, mooi stuk vlees van iets meer dan een kilo.
CA3YzHVZMIx7nluPqoDrxwsZNxAGT0EkQiJTW7gnyXU=w276-h207-p-no


Ook vorige week een draadje gestart hoe te bereiden, deze keer gekozen voor langzaam op temperatuur laten komen en aan het eind nog even op hoog vuur rondom een korstje aanbrengen. Het is inderdaad hoog vuur want de vlammen laaien flink op. Maar dit is dan het eind resultaat.
pRyRIRU6Y2YFdP-o7Yso08QYD5S6fbm93AKjFGA4AeM=w276-h207-p-no


Wij houden niet van heel rood dus iets langer laten garen en dan krijg je dit! Mooi rose en sappig.
IoX41sSoon24eeJx9xlHfWkZTtcMLKC18RIlZ_N6EJY=w276-h207-p-no


En dan het eind resultaat met chimichurri en een maiskolf.
qWTI7AQrb-C5sYp4bCI-qQFbC_tPm07EceZZglXlFns=w276-h207-p-no


Volgens mijn Braziliaanse collega is dit vloeken in de kerk, picanha is Braziliaans en chimichurri is Argentijns en dat gaat absoluut niet samen. Maar het is wel lekker en daar gaat het om.
In Brazilie serveren ze er een knoflook saus bij. Ga daar het recept van vragen en voor de volgende keer gebruiken.

Nog een klein stukje over en dat gaat vandaag in dunne plakjes in een sla blaadje.
 
Vloeken of niet, het ziet er heerlijk uit.
 
Lekker
 
Ziet er heerlijk uit en ben benieuwd naar het recept van die knoflook saus !!
 
Picanha is altijd goed :D
 
lekker hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan