BasBQ
Beef en Steak

Picanha

berndd

Sprokkelaar
Berichten
25
Zo.. net terug van de sligro en teruggekomen met een dry aged Picanha!!

Nu vroeg ik me af hoe ik deze het best klaar zou maken...

Ik dacht gewoon aan een goed laagje peper + zout en dan reverse sear? (Heb al wat opzoekwerk verricht)


Echter nog enkele praktische vragen... bij het opzetten van de bbq (weber kettle) een 3/4de gevulde weber starter klaarmaken om een temp. te halen van 180-200?C?

Dan indirect laten garen tot ongeveer 47?C en dan even dichtschroeien boven de kolen?

Ik vroeg me echter af of jullie als jullie van indirect naar direct gaan extra kolen bijvoegen of gewoon dezelfde gebruiken? Hoe zorg je dan voor wat vlammen?


Alvast bedankt en foto's volgen ;)
 
Peper zou ik na afloop doen want dat wil nog eens verbranden.

3/4 weber starter zal genoeg warmte genereren. Eers inderdaad indirect, dus niet boven de kolen en deksel erop, het laatste stuk wel boven de kolen (geen extra kolen toevoegen) alle schuiven open.

Doordat het vet wat van het vlees komt op de kolen komt ontstaan er vlammen, en heel wat ;). Is het teveel even de deksel erop dan doven de vlammen. Maak even een foto of laat er een nemen ;).
 
Bedankt voor de tips!

Direct grillen langs beide kanten? Indirect met vet naar boven?
 
berndd zei:
Bedankt voor de tips!

Direct grillen langs beide kanten? Indirect met vet naar boven?

nee, de vetlaag naar beneden als je direct gaat.
Ben benieuwd naar je vlammen zee  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan