- Berichten
- 327
Ik ga deze niet in high & fast gooien, want ik heb het op een andere manier bereid dan op de grill, en wel de manier waar puristen van gruwen: het warmwaterbad. Dit was de eerste keer dat ik een stuk vlees op deze manier bereid. Eerst heb ik het de nodige uren laten garen (op 55C), daarna de grill opgestookt (met een skillet) en het vlees een korst gegeven.
Het resultaat: het was echt supermals en boterzacht, maar de houtskoolsmaak mis ik toch wel. De vetkap mocht ook nog wel wat mooier uitgesmolten worden. Een volgende keer ga ik het een dag vantevoren garen en daarna terug koelen, zodat ik meer speelruimte heb om de korst te zetten. Ik snap wel waarom in veel restaurants deze methode gebruikt wordt voor biefstukken.
Het resultaat: het was echt supermals en boterzacht, maar de houtskoolsmaak mis ik toch wel. De vetkap mocht ook nog wel wat mooier uitgesmolten worden. Een volgende keer ga ik het een dag vantevoren garen en daarna terug koelen, zodat ik meer speelruimte heb om de korst te zetten. Ik snap wel waarom in veel restaurants deze methode gebruikt wordt voor biefstukken.