BasBQ
Beef en Steak

Picanha

haagsebluf

Sprokkelaar
Berichten
29
Voor mijn werk rij ik kruiden en diversen voor een grote firma uit Rotterdam.
Zo kom ik natuurlijk ook bij diverse slagerijen.
En gisteren kocht ik dit mooie stukje vlees samen met een aantal spareribs (die ik morgen ga maken).
Vandaag heb ik voor de 1e keer picanha gemaakt.
Ik heb diverse filmpje bekeken en toen lekker zelf aan de slag gegaan.

20200516_155545.jpg


Vliesjes eraf gehaald en de vetrand in ruitjes gesneden.

20200516_155930.jpg


De andere kant gekruid met de kruiden van Noskos ( aanrader )

20200516_160120.jpg


Toen het balkonnetje op naar mijn Q

20200516_161219.jpg


Aan 1 kant de houtskool gelegd en daarna aansteken met de looflighter.

20200516_162000.jpg


Plate setter en lekbak eronder.

20200516_162549.jpg
20200516_162703.jpg


Meater + erin

20200516_174414.jpg


En de digiQ dx3 en ingesteld op 125 gr en 52 kern temperatuur

20200516_174420.jpg


Dan nog even affakkelen

20200516_174904.jpg


En dit is het resultaat ( vond het wel lekker maar had voor mij nog iets verder gemogen )
Misschien dat ik volgende keer met mijn thermopen even kijk of de temperatuur wel klopt?

20200516_181441.jpg


Lekker chimichurri erop en smullen maar.

20200516_181921.jpg
 
Ziet er goed uit en volgende keet wat langer dan
 
Picanha altijd lekker. En ja, op het laatst zeker de Thermapen erbij
 
Zelf vind ik hem heerlijk zo, maar voor dit werk is een thermapen wel heel fijn.
 
Vlees ziet er heerlijk uit, ik denk dat ik iets meer vet weg gesneden had maar dat is een keus. ;)

 
Laatst bewerkt:
Ik vind het er goed uit zien, maar ik hou er wel van, zo tussen rauw en medium voor een picanha.
 
Vlees ziet er heerlijk uit, ik denk dat ik iets meer vet weg gesneden had maar dat is een keus.
Dit was voor mij de 1e keer en idd volgende keer wat vet eraf,maar ik dacht vet=smaak?
 
Deze ziet er top uit; niets meer aan doen! Lekker man
 
Ziet er goed uit! Ik ben trouwens wel benieuwd waar je die strooibus vandaan hebt. Dat lijkt me ook wel praktisch met zo'n oortje eraan.
 
Ziet er goed uit! Ik ben trouwens wel benieuwd waar je die strooibus vandaan hebt. Dat lijkt me ook wel praktisch met zo'n oortje eraan.
Ze hebben m niet vaak op voorraad, maar nu wel.

Verder mooie picanha. Iets te veel vet voor mij ook, garing lijkt mij super.
Rode chimichurri is voor mij nieuw.. :)
Sterker nog, lijkt niks op de chimichurri die ik ken, haha.
 
Terug
Bovenaan Onderaan