- Berichten
- 39
Afgelopen vrijdag was de grain fed picanha In de aanbieding bij van der valk dus deze maar even gehaald samen met een bavette en 2 Flatt iron steaks en een aantal black Angus hamburgers voor in de vriezer.
Gisteren stond er weer een sessie gepland en toen gelijk maar de picanha erop gelegt met wat gegrilde mais en paprika.
Vlees uit de verpakking gehaald even afgespoeld en droog gemaakt en kon hij gelijk op kamer temperatuur komen.
Ondertussen heb ik de basterd aangestoken en naar een temperatuur van 150 graden indirect gebracht (ik ging hem reverse sear bereiden).
Ondertussen heb ik het vet van de picanha ingesneden en allebij de kanten gezout en gepeperd meer niet want dat is zonde
Toen de basterd er klaar voor was een hand Mesquite snippers op de kolen gelegt en de picanha van ruim 16 ons op het rooster toen de deksel gesloten en kerntemperatuur meter ingesteld op 48 graden (medium rare) en nou moesten we evenentjes wachten wat heel lang duurt als je honger hebt
De thermometer begon te piepen was het moment daar dat fase 1 klaar was en dat de plate setter eruit kon en hem nog eventjes direct boven het vuur afvlammen
Daarna 10 minuten in de aluminium folie laten rusten ondertussen waren de ma?s en de paprika's ook klaar waarna het aansnijden van de picanha kon beginnen en lekker konden genieten van dit stukje heerlijk vlees.
Nou genoeg geschreven nu is het tijd voor plaatjes bij het verhaal!
Ohja op de laatse foto staan de boodschappen waarmee ik thuis kwam vrijdag
Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk
Gisteren stond er weer een sessie gepland en toen gelijk maar de picanha erop gelegt met wat gegrilde mais en paprika.
Vlees uit de verpakking gehaald even afgespoeld en droog gemaakt en kon hij gelijk op kamer temperatuur komen.
Ondertussen heb ik de basterd aangestoken en naar een temperatuur van 150 graden indirect gebracht (ik ging hem reverse sear bereiden).
Ondertussen heb ik het vet van de picanha ingesneden en allebij de kanten gezout en gepeperd meer niet want dat is zonde

Toen de basterd er klaar voor was een hand Mesquite snippers op de kolen gelegt en de picanha van ruim 16 ons op het rooster toen de deksel gesloten en kerntemperatuur meter ingesteld op 48 graden (medium rare) en nou moesten we evenentjes wachten wat heel lang duurt als je honger hebt

De thermometer begon te piepen was het moment daar dat fase 1 klaar was en dat de plate setter eruit kon en hem nog eventjes direct boven het vuur afvlammen
Daarna 10 minuten in de aluminium folie laten rusten ondertussen waren de ma?s en de paprika's ook klaar waarna het aansnijden van de picanha kon beginnen en lekker konden genieten van dit stukje heerlijk vlees.
Nou genoeg geschreven nu is het tijd voor plaatjes bij het verhaal!
Ohja op de laatse foto staan de boodschappen waarmee ik thuis kwam vrijdag










Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk
