- Berichten
- 457
Goedemorgen!
Gisteren was het weer tijd voor een mooi stuk vlees op de bbq: Picanha! Bij de Sligro een mooi stuk Australian Grain Fed Black Angus beef weten te scoren van 1,4 kg. Besloten dit te serveren met wat gegrilde paprika's, fajitas en chimichurri. Meer heb je naar mijn meningg niet nodig!
Begonnen met het schoonmaken van het vlees. Vlies en vet aan de onderzijde verwijderd en de vetkap iets dunner gesneden. Vervolgens de vetkap kruislings ingesneden en het vlees in plakken van 5 cm gesneden:
Mooie marmering van het vlees!
Vervolgens de plakken aan het spit van de Joetisserie geprikt. Behoorlijk dik spit trouwens om die steak aan te prikken
.
Gekruid met enkel peper en zout. Meer heeft zo'n mooi stuk vlees naar mijn mening niet nodig..
Bbq voorbereid op 175 graden. Heb geen conveggtor gebruikt op het ei maar het rooster met een druipbak. Dit zodat ik makkelijk de schaal weg kan halen om daarna te switchen naar direct. Wanneer ik dit met de conveggtor moet doen, moet het warme spit er ook af. Nu haal je gewoon de schaal weg.
Spit aan en wachten maar! Het begon al vrij snel te sissen en knetteren. Het vet begon dus al te smelten. Bij 40 a 45 graden de schaal er van tussen gehaald:
En vervolgens het ei opgestookt naar 350 graden:
Door laten garen tot 57 graden kerntemperatuur (medium-rare). Toen heb ik het spit er af gehaald en het vlees laten rusten. Had ik ondertussen mooi de tijd om de paprika's en fajitas te roosteren.
Na 5 a 10 minuten rust was het tijd om het vlees aan te snijden. Gestart met het snijden van plakken langs het spit. Dit viel niet mee, vlees schuift er vrij makkelijk af omdat er geen klemmen op zaten. Laatste stukken vlees dus gewoon in plakjes gesneden.
Paprika's waren inmiddels ook klaar. Fajitas mooi aangeschroeid. Alles op tafel en tijd om te eten!
Nog een foto van de gevulde fajita:
Ik heb weer genoten! Mooie bereiding zo aan het spit. Valt echter niet mee om het vlees mooi en goed te garen. Het is natuurlijk een taps toelopend stuk en daarom duurt het langer het brede deel te garen t.o.v. het puntstuk. Volgende keer haal ik hem daarom iets eerder vanaf. Heb nu gewacht op 57 graden kerntemperatuur in het dikste stuk maar hierdoor waren de kleinere stukken al iets te gaar naar mijn smaak. Iemand hier nog een tip voor?
Krijg al weer honger als ik al die plaatjes zie. En het was toch een behoorlijk maaltje voor 2
Eetsmakelijk!
Gisteren was het weer tijd voor een mooi stuk vlees op de bbq: Picanha! Bij de Sligro een mooi stuk Australian Grain Fed Black Angus beef weten te scoren van 1,4 kg. Besloten dit te serveren met wat gegrilde paprika's, fajitas en chimichurri. Meer heb je naar mijn meningg niet nodig!
Begonnen met het schoonmaken van het vlees. Vlies en vet aan de onderzijde verwijderd en de vetkap iets dunner gesneden. Vervolgens de vetkap kruislings ingesneden en het vlees in plakken van 5 cm gesneden:

Mooie marmering van het vlees!

Vervolgens de plakken aan het spit van de Joetisserie geprikt. Behoorlijk dik spit trouwens om die steak aan te prikken


Gekruid met enkel peper en zout. Meer heeft zo'n mooi stuk vlees naar mijn mening niet nodig..

Bbq voorbereid op 175 graden. Heb geen conveggtor gebruikt op het ei maar het rooster met een druipbak. Dit zodat ik makkelijk de schaal weg kan halen om daarna te switchen naar direct. Wanneer ik dit met de conveggtor moet doen, moet het warme spit er ook af. Nu haal je gewoon de schaal weg.

Spit aan en wachten maar! Het begon al vrij snel te sissen en knetteren. Het vet begon dus al te smelten. Bij 40 a 45 graden de schaal er van tussen gehaald:

En vervolgens het ei opgestookt naar 350 graden:

Door laten garen tot 57 graden kerntemperatuur (medium-rare). Toen heb ik het spit er af gehaald en het vlees laten rusten. Had ik ondertussen mooi de tijd om de paprika's en fajitas te roosteren.
Na 5 a 10 minuten rust was het tijd om het vlees aan te snijden. Gestart met het snijden van plakken langs het spit. Dit viel niet mee, vlees schuift er vrij makkelijk af omdat er geen klemmen op zaten. Laatste stukken vlees dus gewoon in plakjes gesneden.


Paprika's waren inmiddels ook klaar. Fajitas mooi aangeschroeid. Alles op tafel en tijd om te eten!

Nog een foto van de gevulde fajita:

Ik heb weer genoten! Mooie bereiding zo aan het spit. Valt echter niet mee om het vlees mooi en goed te garen. Het is natuurlijk een taps toelopend stuk en daarom duurt het langer het brede deel te garen t.o.v. het puntstuk. Volgende keer haal ik hem daarom iets eerder vanaf. Heb nu gewacht op 57 graden kerntemperatuur in het dikste stuk maar hierdoor waren de kleinere stukken al iets te gaar naar mijn smaak. Iemand hier nog een tip voor?
Krijg al weer honger als ik al die plaatjes zie. En het was toch een behoorlijk maaltje voor 2

Eetsmakelijk!