Job7777
Sprokkelaar
- Berichten
- 43
Ik ben een grote fan van Picanha, en maak meestal stukken klaar van zo'n 0.8-1 kg klaar. (reverese sear, botswana lobatse graham)
Laatst had ik eters en heb ik een 1.8kg duitse simmentaler gekocht en klaargemaakt.
Wat mij opviel was dat er een enorm verschil in structuur zat, de Simmentaler was veel steviger dan de kleinere stukken graham die ik gewend was.
Mijn vraag is, komt dit verschil door het soort ras of door de grootte (gewicht) van het stuk vlees? (of een combi)
Ik kan me zo voorstellen dat de 1.8kg simmentaler van een ouder, groter rund afkwam met daardoor een wat taaiere structuur.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Laatst had ik eters en heb ik een 1.8kg duitse simmentaler gekocht en klaargemaakt.
Wat mij opviel was dat er een enorm verschil in structuur zat, de Simmentaler was veel steviger dan de kleinere stukken graham die ik gewend was.
Mijn vraag is, komt dit verschil door het soort ras of door de grootte (gewicht) van het stuk vlees? (of een combi)
Ik kan me zo voorstellen dat de 1.8kg simmentaler van een ouder, groter rund afkwam met daardoor een wat taaiere structuur.
Heeft iemand hier ervaring mee?