BasBQ
Beef en Steak

Picanha van jong rundvlees van de lokale boer

 
 

Alex1975

Pitmaster
Berichten
661
Ik ben hier op vakantie in hulshorst en kan via een lokale bewoner op een boerderij die jong vers geslacht rundvlees verkocht oa picanha, Tomahawk, rib eye ,entrecote, ossenhaas, rundgehakt
heb toen een picanha en een Tomahawk meegenomen
de picanha heb ik een rub gegeven een mix van texas,beef van Jord althuizen en een klein beetje koffierub de Q op 175 graden en om de 10 minuten gekeerd en om dat dit op de smoker lag en hoog lag hij direct
bij een kern van 46 graden eraf gehaald en laten rusten
qua smaak viel het tegen maar zachtheid was fenomenaal
20220716_165446.jpg
20220716_173925.jpg
20220716_181036.jpg
20220716_182014.jpg
20220716_182809.jpg
20220716_182926.jpg
 
Ziet er in ieder geval heerlijk uit! Lekker zo’n lokaal stukje vlees, fijne vakantie nog
 
Jammer dat de smaak wat tegenviel, geloof graag dat het heel mals was.
 
Ziet er niet verkeerd uit. 😉
 
Ziet er een beetje als kalfsvlees uit. Daar ben ik zelf ook niet direct fan van. Maar toch leuk om op vakantie eens iets locals te proberen.
 
Ziet er een beetje als kalfsvlees uit. Daar ben ik zelf ook niet direct fan van. Maar toch leuk om op vakantie eens iets locals te proberen.
Nee dat niet het zijn vaarsen dat zijn kalveren tussen kalf en koe dus geen kalf maar nog geen koe
 
Terug
Bovenaan Onderaan