BasBQ
Beef en Steak

Picanha van het spit

Cheflustikniet

Vuurmaker
 
Berichten
50
Zoals beloofd wat plaatjes van dit pareltje. Ik las online op meerdere plekken dat als je picanha van het spit hebt gemaakt, dat je hem dat nooit meer op het rooster legt. Zeg nooit nooit, maar ik voel dat inmiddels wel ja. Wat was dit lekker!

Vooraf flink getwijfeld over direct of indirect. Beide zie ik terug hier op het forum en elders online. Met dank aan de tips van @Frits en @JWZ (merci!) uiteindelijk gekozen om de kolen aan één zijde te houden met tussenschotje in de kolenmand. Lekbakje gehangen aan de lege kant. Temperatuur ergens rond 160/170 graden gehad en gaandeweg twee keer een handje beuken snippers toegevoegd.

Vetkap van de picanha uurtje van tevoren ingesneden en beide zijden van peper en zout voorzien. Daarna aan het spit gerijgd en een uurtje of wat nodig gehad om kern tot ongeveer 55 graden te brengen.

Daarna in mooie plakken met een Thaise salade gegeten. Echt een topper! Spit hiermee echt goed ingewijd!

14699B18-A1BB-4D99-B6B9-BA204D38C73A.jpeg
6A75D842-ECA3-4FA2-80B4-23840686535B.jpeg
18AC2816-834A-445B-924A-B831DD1EA431.jpeg
14CDCB3B-E1EB-4C03-ADDA-266DF1A412CA.jpeg
69FFDC10-2552-4D0E-8BD5-FA43908C51C6.jpeg
CB98BD41-019E-4843-838F-A8E666BB50A5.jpeg
EF289690-FA9D-4312-B23D-2D6F8F46EC61.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.097
Pornooooh! Zalig zeg. Mooie salade ook zo te zien.
 

Rdj

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.616
Water in de mond , heerlijk 😋
 

TraegerTinus

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.135
Doe eens even normaal zeg. Wat achterlijk lekker. Honger

Verstuurd vanaf mijn SM-S901B met Tapatalk
 

Taq

Tondelzoeker
 
Berichten
9
Al diverse keren picanha gemaakt, altijd volgens reverse sear methode. Maar na het zien van deze post weet ik een ding zeker. De volgende picanha gaat aan het spit!
 
Laatst bewerkt:

Cheflustikniet

Vuurmaker
 
Berichten
50
@Lankie010 en @Sander72: linkje naar de salade toegevoegd aan originele post. De 'eetrijpe' mango's waren zo hard als baksteen, dus vervangen voor zo'n gemengde meloenmix en passievrucht en koriander toegevoegd (die matchte daardoor goed met de chimichurri).
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.088
Poh, de spit schuift weer een plekje hoger op het verlanglijstje!

Lekker hoor. 😋😋
 

JWZ

Vuurmaker
Berichten
67
Tja dat kan niet beter toch? Geweldige bereiding! Er is weinig leuker en lekkerders dan picanha van het spit!
 
Bovenaan Onderaan