BasBQ
Beef en Steak

Picanha time!

 
 

BearPils

Kooltjesharker
Berichten
179
Dit weekend nog maar eens een mooi stukje picanha op de Q klaargemaakt.
Deze keer gebruik gemaakt van wat Beefbark rub (van Sausguru) ipv P&Z...

Ik heb dit stuk een paar maanden geleden bij de Hanos gehaald (+-1,5kg Frieslander koe met een mooie marmering).
Eerst een mooie steak afgesneden voor een ander momentje en vervolgens wat vliesjes weg gehaald en het vet ingesneden.
Vervolgens mocht hij in de rub voor een nachtje in de koelkast.
IMG_20210327_151142089.jpg
IMG_20210327_151148730.jpg


Gegaard volgens de reversed sear methode (indirect met wat appelhout op 160°C tot 49°C kern) en vervolgens nog even op de vetkant een korstje gegeven.
IMG_20210328_184032170.jpg
IMG_20210328_184135262.jpg


Als sides wat geblakerde paprika, een frisse salade, gepofte aardappel met lookboter en wat zelfgemaakt salsa...
Toch een heerlijk stukje vlees (één van mijn favoriete stukjes rund!).
IMG_20210328_185429692.jpg
IMG_20210328_185738511.jpg
 
Heel mooi stukkie vlees!! Ik persoonlijk houd van een iets rooier stukje picanha, maar ziet er erg lekker uit! Ook maar eens kijken bij de Hanos!!

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Mooi bordje met een heerlijk stuk vlees. Ik hou zelf van iets meer rood, maar smaken verschillen. Lekker hoor!👌🏻
 
dat is een heel mooi stukje vlees zeg.
lekker bordje eten zo

ja, picanha is heel erg lekker. daar sluit ik me bij aan
 
Lekker stuk vlees. Gaat nooit vervelen. Mooie marmering idd. Jullie hebben weeg goed gegeten.
 
Picanha is een heerlijk stuk vlees. Vooral met zelfgemaakte chimichurrisaus. Het ziet er goed uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan