- Berichten
- 172
Dit weekend nog maar eens een mooi stukje picanha op de Q klaargemaakt.
Deze keer gebruik gemaakt van wat Beefbark rub (van Sausguru) ipv P&Z...
Ik heb dit stuk een paar maanden geleden bij de Hanos gehaald (+-1,5kg Frieslander koe met een mooie marmering).
Eerst een mooie steak afgesneden voor een ander momentje en vervolgens wat vliesjes weg gehaald en het vet ingesneden.
Vervolgens mocht hij in de rub voor een nachtje in de koelkast.
Gegaard volgens de reversed sear methode (indirect met wat appelhout op 160°C tot 49°C kern) en vervolgens nog even op de vetkant een korstje gegeven.
Als sides wat geblakerde paprika, een frisse salade, gepofte aardappel met lookboter en wat zelfgemaakt salsa...
Toch een heerlijk stukje vlees (één van mijn favoriete stukjes rund!).
Deze keer gebruik gemaakt van wat Beefbark rub (van Sausguru) ipv P&Z...
Ik heb dit stuk een paar maanden geleden bij de Hanos gehaald (+-1,5kg Frieslander koe met een mooie marmering).
Eerst een mooie steak afgesneden voor een ander momentje en vervolgens wat vliesjes weg gehaald en het vet ingesneden.
Vervolgens mocht hij in de rub voor een nachtje in de koelkast.
Gegaard volgens de reversed sear methode (indirect met wat appelhout op 160°C tot 49°C kern) en vervolgens nog even op de vetkant een korstje gegeven.
Als sides wat geblakerde paprika, een frisse salade, gepofte aardappel met lookboter en wat zelfgemaakt salsa...
Toch een heerlijk stukje vlees (één van mijn favoriete stukjes rund!).