- Berichten
- 137
Een paar jaar geleden waren we op het Portugese eiland Madeira. We belandden in een restaurant waar een grote rundvleesspies de specialiteit van het huis was. De ober ging de tafeltjes langs met zijn spies (ik schat 5 kg vlees) en een groot mes en sneed het gegaarde vlees er boven je bord vanaf. Daarna ging de spies weer op de grill voor de volgende ronde, tot we geen pap meer konden zeggen. Ik droom er nog wel eens van 
In het boek Smokey Goodness kwamen we een soortgelijk recept tegen met picanha. Dus voor de fotowedstrijd "rood en sappig" leek ons dat wel passend.
De picanha was teveel voor twee personen...
... dus twee flinke plakken werden afgesneden, gezouten en aan de spies geregen.
Intussen werden de Portugese broodjes gebakken. Bolo do caco volgens Bonnie.
De vetrand werd op heet vuur gegaard. Daarna indirect doorgegaard. Een paar stukjes zelf gekloofd eikenhout maakten de smaak helemaal af.
Intussen werd een Portugese wijn en de bijgerechten op tafel gezet. Bij het vette vlees was een ingelegde rode ui gemaakt, mjamm, dat doen we vaker. Op de achtergrond zit Zappa te hopen dat er een vetrandje van tafel zou vallen.
Aan tafel!!!

In het boek Smokey Goodness kwamen we een soortgelijk recept tegen met picanha. Dus voor de fotowedstrijd "rood en sappig" leek ons dat wel passend.

De picanha was teveel voor twee personen...

... dus twee flinke plakken werden afgesneden, gezouten en aan de spies geregen.

Intussen werden de Portugese broodjes gebakken. Bolo do caco volgens Bonnie.

De vetrand werd op heet vuur gegaard. Daarna indirect doorgegaard. Een paar stukjes zelf gekloofd eikenhout maakten de smaak helemaal af.

Intussen werd een Portugese wijn en de bijgerechten op tafel gezet. Bij het vette vlees was een ingelegde rode ui gemaakt, mjamm, dat doen we vaker. Op de achtergrond zit Zappa te hopen dat er een vetrandje van tafel zou vallen.

Aan tafel!!!