In februari een lang weekendje Lissabon gedaan en in een typisch Portugees restaurantje wat elke avond bomvol zat stond picanha op de kaart. Na mijn opmerking "h? picanha" besloot mijn vriendin dit te nemen.
In Lissabon worden dunne plakken van het staartstuk afgesneden en lekker gegrild op een hete grill. Daarna worden de plakken ingesmeerd met knoflook/olie mengsel en geserveerd met hele dunne frietjes (fritata). Nu, een maand later heeft ze het nog steeds over die lekkere picanha. Dus de stoute schoenen aangestoken en richting de Hanos gegaan om te zien of ze een mooi stukje hadden.
Laten ze nou net een Iers stukje gerijpte picanha te hebben van een kilootje. Minimaal 11 dagen gerijpt en voorzien van een lekkere laag vet.

Mooie dunne plakken van gesneden waarbij je goed moet opletten hoe de draad loopt.

De WGA klaar gezet en houtskool in de quickstarter aangestoken.
De lapjes lekker gepeperd en de knoflook/olie emulsie gemaakt.
Voor de emulsie is nodig:
5 tenen knoflook
50 ml lekkere olijfolie
beetje fleur de sel
Snijd de knoflook klein en breng deze samen met het zout in een vijzel. Goed stampen om een goede pulp te maken.
Vervolgens de olie toevoegen en goed mengen.
De lapjes gaan vervolgens direct boven de hete kooltjes, wees niet bang voor wat vlammetjes want dat geeft alleen maar een karakteristieke smaak. Ze moeten natuurlijk niet verkolen :blush:

Als het lapje klaar is op het bord leggen en zouten. Vervolgens insmeren met de knoflookemulsie.

Onze voorkeur gaat uit naar lekkere dikke frieten ipv fritata. Daarbij een tomatensalade met ui en feta.

Het groene spul is chimmichurri. Altijd lekker
Wat vonden we er van?
Wij spreken altijd van een nat vlekje in de onderbroek als iets erg lekker is. En reken maar dat we een vlekje hadden.
Ze vond het nog lekkerder dan in Lissabon, hetgeen niet verwonderlijk is want de kwaliteit van dit vlees is veel beter.
Tijdens het grillen zat er nog iemand klaar in de tuin die niet kon wachten om te proeven.

We gaan dit zeker nog vaker eten want het is toch wel erg lekkerrrrr.
In Lissabon worden dunne plakken van het staartstuk afgesneden en lekker gegrild op een hete grill. Daarna worden de plakken ingesmeerd met knoflook/olie mengsel en geserveerd met hele dunne frietjes (fritata). Nu, een maand later heeft ze het nog steeds over die lekkere picanha. Dus de stoute schoenen aangestoken en richting de Hanos gegaan om te zien of ze een mooi stukje hadden.
Laten ze nou net een Iers stukje gerijpte picanha te hebben van een kilootje. Minimaal 11 dagen gerijpt en voorzien van een lekkere laag vet.

Mooie dunne plakken van gesneden waarbij je goed moet opletten hoe de draad loopt.

De WGA klaar gezet en houtskool in de quickstarter aangestoken.
De lapjes lekker gepeperd en de knoflook/olie emulsie gemaakt.
Voor de emulsie is nodig:
5 tenen knoflook
50 ml lekkere olijfolie
beetje fleur de sel
Snijd de knoflook klein en breng deze samen met het zout in een vijzel. Goed stampen om een goede pulp te maken.
Vervolgens de olie toevoegen en goed mengen.
De lapjes gaan vervolgens direct boven de hete kooltjes, wees niet bang voor wat vlammetjes want dat geeft alleen maar een karakteristieke smaak. Ze moeten natuurlijk niet verkolen :blush:

Als het lapje klaar is op het bord leggen en zouten. Vervolgens insmeren met de knoflookemulsie.

Onze voorkeur gaat uit naar lekkere dikke frieten ipv fritata. Daarbij een tomatensalade met ui en feta.

Het groene spul is chimmichurri. Altijd lekker
Wat vonden we er van?
Wij spreken altijd van een nat vlekje in de onderbroek als iets erg lekker is. En reken maar dat we een vlekje hadden.

Ze vond het nog lekkerder dan in Lissabon, hetgeen niet verwonderlijk is want de kwaliteit van dit vlees is veel beter.
Tijdens het grillen zat er nog iemand klaar in de tuin die niet kon wachten om te proeven.

We gaan dit zeker nog vaker eten want het is toch wel erg lekkerrrrr.