BasBQ
Beef en Steak

Picanha op de Primo!

 
 
 

Riestad

Gemarineerd
Berichten
1.325
Na ons ontbijt op de bbq was het vandaag Picanha tijd.

Gistermorgen uit de vriezer gehaald en vandaag een uur voor de start uit de koelkast gehaald.

Vet ingesneden en voorzien van zeezout.

ff9c0a7e108b404089eb95fde9b9b2c5.jpg



Indirect op de Q op zo'n 140 graden, perfect te regelen met mijn heatmeter ( piet bedankt! )

531e715f617656729f5e91db68940988.jpg


b83eaeac1f1adb59f922a834e9b029e2.jpg


298087a3ab4b98d3881ffc1c7cb610be.jpg



Na iets meer als een uurtje direct op het vuur om de buitenkant te matchen met de binnenkant :)

9d5e7819e498335bddeeda48cf080068.jpg


356612eaa51f99f1fc0023861dd87bae.jpg


0a43f68a0ea9f57a00b1d4f2dc8a958f.jpg


80cd9bff304ae20e18a6d83e33038e83.jpg


Thanks for watching!

Smaak rondom het vet was geweldig in het vlees was de smaak iets neutraler, ik denk dat ik te voorzichtig ben geweest met het insnijden van de vetlaag. Dat doen we volgende keer beter!

 
Tapatalk blijft dubbelposten....
 
Echt mooi stukje vlees!
Dat zal gesmaakt hebben.
 
Ziet er goed uit, weet iemand waar ik wat meer kan vinden over die tempera regeling? Dan kan je er ochtends wat op doen en vervolgens gewoon gaan werken ;-)

Inmiddels gevonden, ben wel te laat om mee te doen maar ga zeker kijken of ik z'n ding kan maken/kopen.
 
Oei, dat ziet er lekker uit...op todo lijst gezet
 
Ziet er super uit! 
Staat bij ons (Grillmeister) ook hoog op de lijst om te gaan maken op ons eitje....
 
Terug
Bovenaan Onderaan