- Berichten
- 44
Bij Beefensteak.nl een picanha (Botswana) van ca 1000g besteld. Ik heb het vlees gedurende 2 dagen laten ontdooien in de koelkast. Ongeveer een uur voor de bereiding heb ik het vlees uit de vacuumzak gehaald en de vetlaag voorzichtig kruislings ingesneden. Vervolgens lekker wat ingewreven met gemalen zeezout en gemalen zwarte peper.
Ondertussen de BGE aangestoken en de picanha eerst ff direct aangrillen tot er een mooi bruin laagje op komt.
Vervolgens de BGE instellen voor indirect grillen bij een temperatuur van ca 120 graden. Op de kolen twee blokjes hickory hout en een ui en een paprika gelegd.
De picanha vervolgens indirect grillen tot een kerntemperatuur van ca 54 graden en vervolgens nog even laten rusten in aluminiumfolie gedurende ca 10 minuten.
Dan in mooie plakken snijden en smullen maar!!

Ondertussen de BGE aangestoken en de picanha eerst ff direct aangrillen tot er een mooi bruin laagje op komt.

Vervolgens de BGE instellen voor indirect grillen bij een temperatuur van ca 120 graden. Op de kolen twee blokjes hickory hout en een ui en een paprika gelegd.
De picanha vervolgens indirect grillen tot een kerntemperatuur van ca 54 graden en vervolgens nog even laten rusten in aluminiumfolie gedurende ca 10 minuten.
Dan in mooie plakken snijden en smullen maar!!
