- Berichten
- 79
Goedendag beste forumleden!
Graag wil ik mijn eerste ervaring met Picanha op de BGE met jullie delen. Vooraf heb ik verschillende recepten en bereidingswijze opgezocht waarbij de reverse sear mij het leukst en het lekkerst leek om te maken. Omdat ik niet één enkel recept kon vinden wat helemaal aansloot bij hoe ik de Picanha wilde maken, heb ik de aanwijzingen van verschillende recepten samengevoegd. Voor dit recept heb ik een mooi stukje vlees besteld bij de slager van zo'n 1200gr. Hier zat een niet al te dikke vetkap op, waar ik wel blij mee was omdat wij daar niet al te gek van zijn. Eerst heb ik de BGE gereedgemaakt voor indirecte bereiding op 110°C. Voor het kruiden van het vlees heb ik het simpel gehouden. Het vlees heb ik circa een uur van te voren uit de koeling gehaald en hier en daar nog wat vet weggesneden, waarna ik een ruitjespatroon in de vetkap heb gesneden. Circa 10min voordat het vlees op de BGE ging heb ik de Picanha nog even licht gekruid met Braaisout.
Na circa 1,5uur had het vlees een kerntemperatuur van 45°C, wat voor mij het teken was om het vlees eraf te halen en de BGE klaar te maken voor direct grillen op 200°C. Ondertussen had mijn vrouw de Chimmichurri bereid en na nog een minuut of 10 direct grillen bereikte de Picanha een kerntemperatuur 52°C. Vervolgens heb ik het vlees nog 10min laten rusten waarna ik het in mooie plakjes kon sneden en we er heerlijk van gegeten hebben.
Kortom prima stuk vlees, wat voor mij (mede door dit forum) weer een nieuwe ontdekking was en die net als de Bavette en Longhaas zeker nog vaker gaat terugkomen!
Goed weekend nog!
Graag wil ik mijn eerste ervaring met Picanha op de BGE met jullie delen. Vooraf heb ik verschillende recepten en bereidingswijze opgezocht waarbij de reverse sear mij het leukst en het lekkerst leek om te maken. Omdat ik niet één enkel recept kon vinden wat helemaal aansloot bij hoe ik de Picanha wilde maken, heb ik de aanwijzingen van verschillende recepten samengevoegd. Voor dit recept heb ik een mooi stukje vlees besteld bij de slager van zo'n 1200gr. Hier zat een niet al te dikke vetkap op, waar ik wel blij mee was omdat wij daar niet al te gek van zijn. Eerst heb ik de BGE gereedgemaakt voor indirecte bereiding op 110°C. Voor het kruiden van het vlees heb ik het simpel gehouden. Het vlees heb ik circa een uur van te voren uit de koeling gehaald en hier en daar nog wat vet weggesneden, waarna ik een ruitjespatroon in de vetkap heb gesneden. Circa 10min voordat het vlees op de BGE ging heb ik de Picanha nog even licht gekruid met Braaisout.
Na circa 1,5uur had het vlees een kerntemperatuur van 45°C, wat voor mij het teken was om het vlees eraf te halen en de BGE klaar te maken voor direct grillen op 200°C. Ondertussen had mijn vrouw de Chimmichurri bereid en na nog een minuut of 10 direct grillen bereikte de Picanha een kerntemperatuur 52°C. Vervolgens heb ik het vlees nog 10min laten rusten waarna ik het in mooie plakjes kon sneden en we er heerlijk van gegeten hebben.
Kortom prima stuk vlees, wat voor mij (mede door dit forum) weer een nieuwe ontdekking was en die net als de Bavette en Longhaas zeker nog vaker gaat terugkomen!
Goed weekend nog!