BasBQ
Beef en Steak

Picanha met chimichurrie

 
 
 

Erwin.schimmel

Kooltjesharker
Berichten
188
Zondag hadden we visite en daarom moest de Q maar weer eens aan. Heel vervelend natuurlijk :). Naar de plaatselijke slager om een mooi stuk picanha te kopen.

Vooraf de picanha op de vetkant ingesneden en verder heel naturel gelaten. Enkel wat grof zeezout en vervolgens op de Q gelegd; indirect op 120?. Na ongeveer een uur was de kerntemperatuur van 48? bereikt en dan begint het leuke werk: affakkelen. De picanha even laten rusten en vervolgens in mooie dunne plakken gesneden en geserveerd met een zelfgemaakte chimichurri. Was weer genieten en met 4 man bijna een kilo vlees op.
80db1955fe9d16f7ab768108a50410db.jpg
9699426cc3bd5accfd5112a51c8e4b4b.jpg
247c72b1c1bd4834f17479dcbd9ddac0.jpg
199b4e72d057548c80fe8adcce5673be.jpg
9c5102ad4bf4bcc738fb65af423d1228.jpg


Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

 
Lust ik wel!
 
Moet ik ook dringend eens doen, ziet er heerlijk uit!


Wsm 47, Weber Performer, Weber Smokey Joe. Blogger voor http://GHENTlemensBBQ.com
 
Heerlijk ben tegenwoordig gek op picanha

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Ziet er goed uit!
 
dromer1967 zei:
Picanha is inderdaad een heerlijk stuk vlees! Ik gebruik er een rode chimichurrie bij en smullen maar  :)
Ben benieuwd naar de ingredi?nten van jouw rode chimichurrie

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

 
dromer1967 zei:
Picanha is inderdaad een heerlijk stuk vlees! Ik gebruik er een rode chimichurrie bij en smullen maar  :)
Ben benieuwd naar de ingredi?nten van jouw rode chimichurrie

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

 
dromer1967 zei:
Picanha is inderdaad een heerlijk stuk vlees! Ik gebruik er een rode chimichurrie bij en smullen maar  :)
Ben benieuwd naar de ingredi?nten van jouw rode chimichurrie

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

 
Erwin.schimmel zei:
Ben benieuwd naar de ingredi?nten van jouw rode chimichurrie

Here goes:

40 ml olijfolie
1 grote romatomaat
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde peterselie
1 theelepel gedroogde koriander
1 eetlepel gerookte paprikapoeder (mild)
1 grote teen knoflook
2 flinke eetlepels rode-wijnazijn
0,5 kleine rode ui, zeer fijngesneden
1 rode peper (of meer naar wens), zeer fijngesneden zonder zaadlijst
Vers gemalen peper en zout naar smaak

In deze hoeveelheid is het altijd voldoende voor 2 personen.
Verse kruiden kan natuurlijk ook, maar ik vind het zo ook wel prima (beetje lui  B-))

Je kunt alles in de blender doen naar wens. Zelf vind ik het lekkerder als de tomaat, ui en peper met de hand (fijn)gesneden zijn. Dan heb je wat meer textuur in je mond :)

Meestal neem ik meer rode-wijnazijn, maar niet iedereen vind dat lekker. Dus voorzichtig beginnen en naderhand naar smaak nog extra toevoegen.

En last but not least, minimaal 24 uur van tevoren maken, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
 
dromer1967 zei:
Erwin.schimmel zei:
Ben benieuwd naar de ingredi?nten van jouw rode chimichurrie

Here goes:

40 ml olijfolie
1 grote romatomaat
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde peterselie
1 theelepel gedroogde koriander
1 eetlepel gerookte paprikapoeder (mild)
1 grote teen knoflook
2 flinke eetlepels rode-wijnazijn
0,5 kleine rode ui, zeer fijngesneden
1 rode peper (of meer naar wens), zeer fijngesneden zonder zaadlijst
Vers gemalen peper en zout naar smaak

In deze hoeveelheid is het altijd voldoende voor 2 personen.
Verse kruiden kan natuurlijk ook, maar ik vind het zo ook wel prima (beetje lui  B-))

Je kunt alles in de blender doen naar wens. Zelf vind ik het lekkerder als de tomaat, ui en peper met de hand (fijn)gesneden zijn. Dan heb je wat meer textuur in je mond :)

Meestal neem ik meer rode-wijnazijn, maar niet iedereen vind dat lekker. Dus voorzichtig beginnen en naderhand naar smaak nog extra toevoegen.

En last but not least, minimaal 24 uur van tevoren maken, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Bedankt voor het delen! Ga ik zeker ook een keer proberen.

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

 
Heerlijk stukkie vlees!
 
Terug
Bovenaan Onderaan