- Berichten
- 191
Ook op mijn verlanglijstje stond al enige tijd het bereiden van Picanha. Na vele verslagen op dit forum was ik reuze nieuwsgierig naar dit vlees, dus toch maar eens proberen. Mooi stuk gehaald van bijna 1300 gr. Dit stuk vlees moest met een chimichurri worden geserveerd
. Dus ook deze saus met een eigen "twist" meteen gemaakt
Het begint met de juiste voorbereidingen. Het verzamelen van alle ingredi?nten.
Vlees diagonaal insnijden en met grof zout flink bestrooien.
Eerst de vetkant beetje aangezet, zodat het vet ging smelten en vervolgens low en slow laten garen. Na een dik uur nog even snel boven direct hoog vuur.
Stuk vlees mooi laten rusten. En daarna aangesneden en lekker op een broodje gedaan
.
Chimichurri sausje erbij gemaakt, volgens onderstaand recept.
- 50 ml rodewijn azijn (volgende keer balsamico azijn proberen)
- 5 tenen knoflook
- 120 ml olijfolie extra vierge
- Half potje/plantje bieslook
- Heel potje/plantje peterselie + nog klein bakje
- 1 EL gedroogde oregano
- 10 stokje verse blaadjes tijm
- 1 citroen (sap), ? schrapsel schil. (sap ? citroen was ook voldoende)
- TL cayennepoeder (bij gebrek aan chilivlokken)
- 2 sjalotjes
- Zwarte peper en grof zeezout
Erg goed en lekker stuk vlees. De saus trouwens ook. Zeker voor herhaling vatbaar.

Het begint met de juiste voorbereidingen. Het verzamelen van alle ingredi?nten.


Vlees diagonaal insnijden en met grof zout flink bestrooien.

Eerst de vetkant beetje aangezet, zodat het vet ging smelten en vervolgens low en slow laten garen. Na een dik uur nog even snel boven direct hoog vuur.


Stuk vlees mooi laten rusten. En daarna aangesneden en lekker op een broodje gedaan




Chimichurri sausje erbij gemaakt, volgens onderstaand recept.
- 50 ml rodewijn azijn (volgende keer balsamico azijn proberen)
- 5 tenen knoflook
- 120 ml olijfolie extra vierge
- Half potje/plantje bieslook
- Heel potje/plantje peterselie + nog klein bakje
- 1 EL gedroogde oregano
- 10 stokje verse blaadjes tijm
- 1 citroen (sap), ? schrapsel schil. (sap ? citroen was ook voldoende)
- TL cayennepoeder (bij gebrek aan chilivlokken)
- 2 sjalotjes
- Zwarte peper en grof zeezout

Erg goed en lekker stuk vlees. De saus trouwens ook. Zeker voor herhaling vatbaar.