Gisteren maar eens Picanha gemaakt.
Hiervoor heb ik een stuk van 1,5kg gebruikt.
De vetkap was jammer genoeg niet zo mooi maar dat mocht de pret niet drukken.
Het vet ingesneden om de 5mm ongeveer.
Tot er een ruitpatroon ontstond.
Ingesmeerd met beef rub volgens het recept van Jort Althuizen.
De BBQ voorbereid tot een temperatuur van 135 graden Celsius.
Een stukje rookhout toegevoegd (kersen).
Nu wachten tot het vlees een temperatuur heeft bereikt van 52 graden Celsius.
Bijna klaar, heb het nog 5 minuten laten rusten onder aluminium folie.
Eindresultaat naar bijna 2 uur op de BBQ.
Nog een eigen gemaakte chimichurri er bij.
Het heeft top gesmaakt!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hiervoor heb ik een stuk van 1,5kg gebruikt.

De vetkap was jammer genoeg niet zo mooi maar dat mocht de pret niet drukken.
Het vet ingesneden om de 5mm ongeveer.
Tot er een ruitpatroon ontstond.

Ingesmeerd met beef rub volgens het recept van Jort Althuizen.

De BBQ voorbereid tot een temperatuur van 135 graden Celsius.

Een stukje rookhout toegevoegd (kersen).
Nu wachten tot het vlees een temperatuur heeft bereikt van 52 graden Celsius.

Bijna klaar, heb het nog 5 minuten laten rusten onder aluminium folie.

Eindresultaat naar bijna 2 uur op de BBQ.
Nog een eigen gemaakte chimichurri er bij.


Het heeft top gesmaakt!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk