- Berichten
- 41
Het was weer raak. Ik had het weer op de heupen. Na het zien van Pitmaster X die een picanha bereid als brisket werd ik nieuwsgierig. Ik had er nog 2 in de vriezer Dus we gaan ervoor.
Een mooi gemarmerde black angus dry aged picanha
Ik wilde alleen wel meer kruiden proberen.
Bij ons op de zaterdagmarkt in Den Helder staat een ontzettende vriendelijke man die jaren lang heeft gewerkt al kok op hoog niveau en die nu zelf kruiden en specerijen maakt en verkoopt.
Deze man maakt ook fantastische kruiden mixen voor je als je wilt.
Zo heeft hij voor mij een American BBQ Mix gemaakt en deze wilde ik op de "picanha brisket" gaan proberen.
De Barilo opgestookt naar 100 / 110 graden. Hickory en het laatste restje wiskeyvaten rookhout erbij.
Mooi een uur of 7 laten gaan tot 94°C
Zoals van onze leermeester te hebben geleerd, ff prikken met de thermo-pen.
En zo zacht als boter.
Klein uurtje laten rusten en ondertussen de groente in een skillet op bbq klaar gemaakt.
Het resultaat was fantastisch.
Mooi zacht vlees met een hele kruidige bark.
Persoonlijk denk ik dat het bereiden van picanha op deze manier alleen kan met stukken met een flinke marmering.
Anders word hij erg droog ben ik bang.
Aanrader voor iedereen!
Een mooi gemarmerde black angus dry aged picanha
Ik wilde alleen wel meer kruiden proberen.
Bij ons op de zaterdagmarkt in Den Helder staat een ontzettende vriendelijke man die jaren lang heeft gewerkt al kok op hoog niveau en die nu zelf kruiden en specerijen maakt en verkoopt.
Deze man maakt ook fantastische kruiden mixen voor je als je wilt.
Zo heeft hij voor mij een American BBQ Mix gemaakt en deze wilde ik op de "picanha brisket" gaan proberen.
De Barilo opgestookt naar 100 / 110 graden. Hickory en het laatste restje wiskeyvaten rookhout erbij.
Mooi een uur of 7 laten gaan tot 94°C
Zoals van onze leermeester te hebben geleerd, ff prikken met de thermo-pen.
En zo zacht als boter.
Klein uurtje laten rusten en ondertussen de groente in een skillet op bbq klaar gemaakt.
Het resultaat was fantastisch.
Mooi zacht vlees met een hele kruidige bark.
Persoonlijk denk ik dat het bereiden van picanha op deze manier alleen kan met stukken met een flinke marmering.
Anders word hij erg droog ben ik bang.
Aanrader voor iedereen!