Ken je dat. Een collega op het werk zegt, h? jij Kan toch zo goed Barbecue'n. Ik heb hier een kilo picanha. Ok. Maar dat kan je zelf ook heel makkelijk klaarmaken. Indirect tot een graad of 52 en dan lekker afvlammen. Beetje zout erop en klaar.
Ja ja dat heb ik al eens gedaan was inderdaad heerlijk. Maar je had eens een keer gedroogd vlees mee naar het werk en dat is wat ik wil! Dus hier is het vlees. Succes vriend! Dank je Nol.......
Jeeuh gratis vlees om heerlijke jerkey te maken.
De picanha ruim vantevoren uit de vriezer gehaald om te laten ontdooien. Daarvan hele dunne stukken gesneden. Vervolgens alles in de marinade.
150 ml soja
100 ml bbq saus (American Stockyard BBQ sauce)
1 el bruine suiker
3 tenen knoflook
Scheut chipotle tabasco
Na een dag en een nacht in de marinade heb ik het geheel afgedept. Na het Indrogen van het vlees heb ik de WSM klaargemaakt. Geen waterpan in de smoker. Vervolgens 10 kokosbriketten aangestoken. Daarbij een handvol houtsnippers in aluminiumfolie op de briketten gelegd. Volgens mij Weber beech maar er kunnen ook wat andere snippers bijgezeten hebben. De laatste maanden zijn er alleen maar chunks op gegaan eigenlijk.
Uren en uren later waren de jerkeys eindelijk klaar. Omdat het voor een ander was moest het natuurlijk wel even voorgeproefd worden. Omdat onze kleinste (3 jaar) net voorbij liep kreeg zij een stukje. 1 meter verder gelopen vroeg ze: "mag ik nog een?"...... yessss goedgekeurd.
Jerkey is altijd leuk te maken. Super makkelijk en altijd lekker. Bij deze een paar foto's
Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
Ja ja dat heb ik al eens gedaan was inderdaad heerlijk. Maar je had eens een keer gedroogd vlees mee naar het werk en dat is wat ik wil! Dus hier is het vlees. Succes vriend! Dank je Nol.......
Jeeuh gratis vlees om heerlijke jerkey te maken.
De picanha ruim vantevoren uit de vriezer gehaald om te laten ontdooien. Daarvan hele dunne stukken gesneden. Vervolgens alles in de marinade.
150 ml soja
100 ml bbq saus (American Stockyard BBQ sauce)
1 el bruine suiker
3 tenen knoflook
Scheut chipotle tabasco
Na een dag en een nacht in de marinade heb ik het geheel afgedept. Na het Indrogen van het vlees heb ik de WSM klaargemaakt. Geen waterpan in de smoker. Vervolgens 10 kokosbriketten aangestoken. Daarbij een handvol houtsnippers in aluminiumfolie op de briketten gelegd. Volgens mij Weber beech maar er kunnen ook wat andere snippers bijgezeten hebben. De laatste maanden zijn er alleen maar chunks op gegaan eigenlijk.
Uren en uren later waren de jerkeys eindelijk klaar. Omdat het voor een ander was moest het natuurlijk wel even voorgeproefd worden. Omdat onze kleinste (3 jaar) net voorbij liep kreeg zij een stukje. 1 meter verder gelopen vroeg ze: "mag ik nog een?"...... yessss goedgekeurd.
Jerkey is altijd leuk te maken. Super makkelijk en altijd lekker. Bij deze een paar foto's






Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk