BasBQ
Beef en Steak

Picanha en chimichurri

 
 
 

eggheadbos

Vuurmaker
Berichten
61
Vandaag wat minder weer helaas
Maar toch de picanha op de bbq
Eerst op de cast iron grid de vet kap laten branden de vlammen ontwijken.
Daarna vlees eraf gehaald en de convector Erin gezet met het rvs rooster.
De bbq naar 110 grade gebracht en het vlees er weer op gelegt.
Tot hij 48 grade was even 10 min laten rusten en eten maar.
Toen het vlees erop lag de chimichurri gemaakt heel lekker voor bij de picanha.
Was weer een leuk middagje
1ac33163dbb10c8d567f85e207fd864b.jpg
507413160555448157b32bf1e780b598.jpg
4a1a3d428d33561c0e120bda9bd15120.jpg
0e89d8e4ab61acabfe7fc8dab38a061f.jpg
4cc5696ace669f92c8ae1418b8bef54f.jpg
edc5ea805270938c60a64b0bceb02cdf.jpg
b40823a0a778f8fb2d7bee18cb62c86c.jpg
7a032f327703fe23937a42fd9229c770.jpg
10e28758b1e368d3cb34a972e30a8a5e.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

 
Domme vraag alert!
Als je je vlees eerst dichtschroeid dan doe je dat neem ik op hogere temperaturen..
Hoe koel je je ei dan weer af naar 110 graden? Dat duurt toch eeuwen of mis ik een truukje?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

 
Nee dat gaat best snel schuifje beneden dicht en een paar keer de dome open doen Dan raak je de warmte kwijt.
Iedereen doet het op zijn manier.
Veel mensen doen eerst lo en slow en daarna branden.
Ik doe het andersom Dan gaat de vetkap een soort van smelten en je vlees bedruppen zo vind ik het een goeie manier.
Probeer het is uit als je iets op hoge temp heb gemaakt Dan op deze manier de temp snel telaten zakken bij mij werkt het goed

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

 
Lekker hoor en ja de regen is vervelend dan gebruik ik ook de parasol ervoor  :D
 
Ziet er lekker uit ik krijg er trek van

Verstuurd vanaf mijn LG-K420 met Tapatalk

 
Ziet er weer goed uit
Jij doet ook elke week wel wat op de BBQ man lekker hoor 
Goede bezig

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

 
Thanks ja klopt bbq heel veel.
Was weer erg lekker.


Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

 
Lekker stuk vlees heb je daar gemaakt. Ik hen het pas een keer gegeten. Maar moet het dringend nog eens maken. Zo lekker.
En door regen laat ik me ook niet stoppen. Maar sta dan wel onder een afdak :) BBQ gaat hier minimaal 3x per week aan. Al staat de teller deze week nu al op 3
 
Haha ja was een lekker stukje vlees inderdaad.
Ja regen of niet bbq gaat aan.


Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan