- Berichten
- 4.941
Beste BBQgenoten,
Afgelopen dagen heeft de Q weer veelvuldig aan gestaan. En daar zijn ook weer de nodige plaatjes bij geschoten. Deze wil ik jullie gewoon niet onthouden en post ik ze lekker in een draadje. Omdat ik zin en tijd had om eens lekker uitgebreid te klooien met de BBQ een heerlijk stuk Picanha (welk ras het is zeg ik lekker niet want anders gaat @SandyMan mij weer betichten dan ik decadent ben
) uitgelegd. Daarbij wilden we gebakken aardappels en wat broccoli uit de stoomoven. Ik kan jullie verklappen, dat was weer geweldig lekker
Daar gaan we dan.
Het stukje vlees eerst een dry-brine gegeven. Iets wat ik het lekkerst vind bij steaks. Verder komt er niks op dit zalige stukje vlees. Dat na een dag lekker z'n werk hebben te laten doen indirect, bij een temp van 110gr de BBQ op. Klein blokje eik er bij voor de rook. En nu mooi rustig garen tot een kern van 45gr.
Nu had ik mooi tijd on de aardappels aan het spit te rijgen. Ergens gelezen dat je met het garen van Picanha het beste ook het spitje kon gebruiken.
Aardappels in de ochtend 5min voor gekookt. Af laten koelen en toen in ziplockzakje gedaan. Daarbij ging een flinke scheur olie. Verder wat zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en gedroogde rozemarijn. Dit had mooi de hele dag in kunnen trekken. En kon nu mooi gegrild worden.
Aardappels gingen ondertussen lekker. Kregen al een lekker kleurtje en mochten van de Q. Vleesje tikte de 45gr aan. Tijd om te gaan grillen.
Altijd leuk die dikke vlammen uit de BBQ. Nu naar binnen met die handen en een kijken of het cuisson goed gelukt is. Bordjes opmaken en aan tafel.
Zo vrienden, deze connaisseur van de betere geneugten heeft weer heerlijk gegeten.
Klein likje truffel mayonaise er bij om de aardappels door te slepen. Heerlijk mals en sappig stukje vlees. En heerlijk gestoomde groenten. TOP
Bedankt voor het lezen en kijken
Bram
Afgelopen dagen heeft de Q weer veelvuldig aan gestaan. En daar zijn ook weer de nodige plaatjes bij geschoten. Deze wil ik jullie gewoon niet onthouden en post ik ze lekker in een draadje. Omdat ik zin en tijd had om eens lekker uitgebreid te klooien met de BBQ een heerlijk stuk Picanha (welk ras het is zeg ik lekker niet want anders gaat @SandyMan mij weer betichten dan ik decadent ben

Daar gaan we dan.
Het stukje vlees eerst een dry-brine gegeven. Iets wat ik het lekkerst vind bij steaks. Verder komt er niks op dit zalige stukje vlees. Dat na een dag lekker z'n werk hebben te laten doen indirect, bij een temp van 110gr de BBQ op. Klein blokje eik er bij voor de rook. En nu mooi rustig garen tot een kern van 45gr.
Nu had ik mooi tijd on de aardappels aan het spit te rijgen. Ergens gelezen dat je met het garen van Picanha het beste ook het spitje kon gebruiken.
Aardappels in de ochtend 5min voor gekookt. Af laten koelen en toen in ziplockzakje gedaan. Daarbij ging een flinke scheur olie. Verder wat zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en gedroogde rozemarijn. Dit had mooi de hele dag in kunnen trekken. En kon nu mooi gegrild worden.
Aardappels gingen ondertussen lekker. Kregen al een lekker kleurtje en mochten van de Q. Vleesje tikte de 45gr aan. Tijd om te gaan grillen.
Altijd leuk die dikke vlammen uit de BBQ. Nu naar binnen met die handen en een kijken of het cuisson goed gelukt is. Bordjes opmaken en aan tafel.
Zo vrienden, deze connaisseur van de betere geneugten heeft weer heerlijk gegeten.
Klein likje truffel mayonaise er bij om de aardappels door te slepen. Heerlijk mals en sappig stukje vlees. En heerlijk gestoomde groenten. TOP
Bedankt voor het lezen en kijken
Bram