- Berichten
- 1.148
Goedenavond BBQ helden,
Vanmiddag mijn 1e picanha gemaakt van een Joviander (zal ras van het beestje zijn) van de Hanos.
Uitgepakt en er leek weinig vetkap op te zitten, ik las en zag filmpjes met wel 1cm dikke kap of meer, gezien de prijs (11.- per kilo) zal er wel aardig verschil zijn tussen het ene merk en het ander, ik had het nog nooit klaargemaakt dus de goedkoopste gepakt.
Picanha Dik uur uit de koelkast gehaald en verkapje kruislings ingesneden , lastig om tot OP het vlees te snijden, ging niet helemaal goed dus, maar goed we gaan lekker door.
Ondertussen smokey joe aangestoken, wilde ook kunnen affikken dus pelletgril was geen optie.
Ruim peper en zout erop gestrooid en na een dikke 10 minuten gematteklopt (had ik ook op een filmpje gezien)
Daarna met de vetkant boven de hete kolen die nog niet zoooo heet waren... ging lekker dus.
Op indirect deel gelegd en temp een beetje provisorisch in de gaten gehouden (gat in het deksel geboord aan de zijkant en thermapen naar binnen geschoven)
Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Zo lag ze er op een gegeven moment bij en lachte lief naar ons, paar maiskolven erbij, prima.
Bij een kern van 48 op het dikste deel nog een tijdje boven de kolen tot 54 graden, daarna het moeilijkste... wachten, wel 15 minuten lang, het was het waard, tjonge wat was dit lekker, nog ff wat roomboter gemengd met knoflook Chili kruiden en lichtjes op een paar plakjes gesmeerd, ook plakken zonder iets erop of met wat grof zout, hoe dan ook, allemaal lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Maiskolf ingesmeerd met roomboter en poedersuiker erop gedaan, erg lekker, zeker voor de Kinder. Ook die met roomboter en Chili knoflook poeder waren fantastisch.
Erg geslaagde dag dus, kinderen bleven om meer vragen, normaal krijgen ze de supermarkt biefstuk niet weggeknaagd (kopen we sowieso nooit meer) dus was erg blij dat ze dit goed beviel.
Zijverhaaltje, onlangs in een Vreetschuur gezeten met familie en daar nam de oudste een hap van mijn biefstuk en kwam zelf met de conclusie dat die van mij zelf gemaakt toch echt veel lekkerder waren dan in de all you Can eat omgeving , dit zit er al mooi vroeg in, zo ben ik helaas niet opgevoed, mijn pa kon nog geen ei bakken
Maaarrrrrr, nu is er nog wat over.... Jaja Tinus, hoor ik u denken, de koningin op een racefiets...
Nee echt, er is nog wat over.
Hoe te hergebruiken? Ik heb een rollade opgewarmd maar dat isniet goed bevallen. Door de nasi er mee? Of andere GOEDE opwarm tips?
Fijne avond allemaal en bedankt voor het lezen.
Vanmiddag mijn 1e picanha gemaakt van een Joviander (zal ras van het beestje zijn) van de Hanos.
Uitgepakt en er leek weinig vetkap op te zitten, ik las en zag filmpjes met wel 1cm dikke kap of meer, gezien de prijs (11.- per kilo) zal er wel aardig verschil zijn tussen het ene merk en het ander, ik had het nog nooit klaargemaakt dus de goedkoopste gepakt.
Picanha Dik uur uit de koelkast gehaald en verkapje kruislings ingesneden , lastig om tot OP het vlees te snijden, ging niet helemaal goed dus, maar goed we gaan lekker door.
Ondertussen smokey joe aangestoken, wilde ook kunnen affikken dus pelletgril was geen optie.
Ruim peper en zout erop gestrooid en na een dikke 10 minuten gematteklopt (had ik ook op een filmpje gezien)

Daarna met de vetkant boven de hete kolen die nog niet zoooo heet waren... ging lekker dus.
Op indirect deel gelegd en temp een beetje provisorisch in de gaten gehouden (gat in het deksel geboord aan de zijkant en thermapen naar binnen geschoven)
Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk

Zo lag ze er op een gegeven moment bij en lachte lief naar ons, paar maiskolven erbij, prima.
Bij een kern van 48 op het dikste deel nog een tijdje boven de kolen tot 54 graden, daarna het moeilijkste... wachten, wel 15 minuten lang, het was het waard, tjonge wat was dit lekker, nog ff wat roomboter gemengd met knoflook Chili kruiden en lichtjes op een paar plakjes gesmeerd, ook plakken zonder iets erop of met wat grof zout, hoe dan ook, allemaal lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Maiskolf ingesmeerd met roomboter en poedersuiker erop gedaan, erg lekker, zeker voor de Kinder. Ook die met roomboter en Chili knoflook poeder waren fantastisch.
Erg geslaagde dag dus, kinderen bleven om meer vragen, normaal krijgen ze de supermarkt biefstuk niet weggeknaagd (kopen we sowieso nooit meer) dus was erg blij dat ze dit goed beviel.
Zijverhaaltje, onlangs in een Vreetschuur gezeten met familie en daar nam de oudste een hap van mijn biefstuk en kwam zelf met de conclusie dat die van mij zelf gemaakt toch echt veel lekkerder waren dan in de all you Can eat omgeving , dit zit er al mooi vroeg in, zo ben ik helaas niet opgevoed, mijn pa kon nog geen ei bakken

Maaarrrrrr, nu is er nog wat over.... Jaja Tinus, hoor ik u denken, de koningin op een racefiets...
Nee echt, er is nog wat over.
Hoe te hergebruiken? Ik heb een rollade opgewarmd maar dat isniet goed bevallen. Door de nasi er mee? Of andere GOEDE opwarm tips?
Fijne avond allemaal en bedankt voor het lezen.



Laatst bewerkt: