- Berichten
- 5.292
Deze week weer eens bij de Hanos geweest en zoals wel vaker gebeurd springt er spontaan vanalles in het winkelwagentje. (Ik kwam eigenlijk alleen maar voor een poussin
)
Het stukje vlees was ongeveer 1250gram grainfed. Mooi vetkapje en leek prima dooraderd. Eveneens leek hij al 'schoon' van vliezen, das weer een meevaller!
Vetkap insnijden, plakken snijden en op de spies.
Nu wilde ik eikenhout gebruiken als rookhout, maar had daar alleen nog pellets van ( blijkbaar van Jack Daniels, ooit eens kado gekregen. Niet dat het Jack Daniels gedeelte iets toevoegd qua smaak hoor... Hoogstens qua prijs vermoed ik zo
.)
Echter lijken de pellets iets makkelijker te roken in de smokerbox op de gasser, door ze lichtjes nat te maken. Hierdoor zetten ze uit tot een soort... Kaasknabbel-achtige vorm; veel luchtiger, maar niet zeiknat ofzo. Daarmee lijkt het roken vervolgens beter op gang te komen bij deze pellets. Mooie lichtblauwe pluim.
Na iets van een half uurtje op 200-225 zag het erg al heerlijk uit. Kerntemperatuur variërend tussen de 52 en 55, leek me een prima moment om de branders uit te zetten, de kap open te doen maar het spit gewoon te laten draaien. Na een minuut of 10 het vlees van het spit gehaald. Nog eens een minuut of 10 later (kwam iets tussendoor) was het tijd om het vlees te trancheren.
Das gewoon weer zalig genieten. Chimichurri ernaast, lekker man!
Bedankt voor het kijken

Het stukje vlees was ongeveer 1250gram grainfed. Mooi vetkapje en leek prima dooraderd. Eveneens leek hij al 'schoon' van vliezen, das weer een meevaller!


Vetkap insnijden, plakken snijden en op de spies.

Nu wilde ik eikenhout gebruiken als rookhout, maar had daar alleen nog pellets van ( blijkbaar van Jack Daniels, ooit eens kado gekregen. Niet dat het Jack Daniels gedeelte iets toevoegd qua smaak hoor... Hoogstens qua prijs vermoed ik zo

Echter lijken de pellets iets makkelijker te roken in de smokerbox op de gasser, door ze lichtjes nat te maken. Hierdoor zetten ze uit tot een soort... Kaasknabbel-achtige vorm; veel luchtiger, maar niet zeiknat ofzo. Daarmee lijkt het roken vervolgens beter op gang te komen bij deze pellets. Mooie lichtblauwe pluim.

Na iets van een half uurtje op 200-225 zag het erg al heerlijk uit. Kerntemperatuur variërend tussen de 52 en 55, leek me een prima moment om de branders uit te zetten, de kap open te doen maar het spit gewoon te laten draaien. Na een minuut of 10 het vlees van het spit gehaald. Nog eens een minuut of 10 later (kwam iets tussendoor) was het tijd om het vlees te trancheren.

Das gewoon weer zalig genieten. Chimichurri ernaast, lekker man!
Bedankt voor het kijken

Laatst bewerkt: