- Berichten
- 771
De fotowedstrijd deze maand: kipvleugels 
Ik ben voor 2 bereidingen gegaan, de "Perzische" gedeeld door of via @Barbeknoei . En een variatie op de Koreaanse van @noskos (vooral de saus).
Ongeveer 1kg kip "borrelhapjes", de platte stukjes dus, in twee gedeeld. Allemaal drooggedept en met peper en zout gekruid. De helft in een ziplock met een in stukken gesneden ui, de andere zonder ui.
Voor de Koreaanse, de saus van bbq-nl.com:
3 eetlepels shaoxing rijstwijn
2 eetlepels honing
2 eetlepels appelazijn
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel gochujang
2 theelepels sesamolie
1 theelepel knoflook fijngehakt
1 theelepel gember
een paar slagen versgemalen zwarte peper
Dit in een pannetje aan de kook gebracht om uiteindelijk over de vleugeltjes te verdelen.
Verder ook een Alabama white saus gemaakt, zowaar ook al van BBQ-nl.com:
125 ml mayonaise
60 ml appelciderazijn
30 ml appelsap
1/2 theelepel mierikswortel - uit het potje van Kuhne
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel citroensap
1/4 theelepel zeezout
1/8 theelepel cayennepeper
Voordat de vleugels de BBQ op mogen, de truck van de maïzena toegepast voor een knapperig resultaat: (de ui verwijderd uit de ziplock) twee lepels maïzena in de ziplock zak en goed husselen zodat alle vleugeltjes een klein laagje hebben.
BBQ rond de 200-220 graden gebracht en de vleugels geplaatst.
Na een kwartiertje spieken om te zien of ik nog wat bakspray moet gebruiken voor de "droge stukjes maïzena". En na nog een kwartier nog eens spieken, en klaar!
De Perzische zijn helemaal klaar, de Koreaanse krijgen nu een laagje saus!
Bijna vergeten de verplichte foto te maken:
Dan de opmaak voor de fotowedstrijd! Ik ben niet zo creatief normaal dus veel van de ideeën zijn vakkundig geleend zonder te vragen van de forumgenoten hier
. De garnering voor de foto is helaas niet allemaal terug te vinden in het gerecht, maar ach, ik vond het er leuk uitzien.

Ik ben voor 2 bereidingen gegaan, de "Perzische" gedeeld door of via @Barbeknoei . En een variatie op de Koreaanse van @noskos (vooral de saus).
Ongeveer 1kg kip "borrelhapjes", de platte stukjes dus, in twee gedeeld. Allemaal drooggedept en met peper en zout gekruid. De helft in een ziplock met een in stukken gesneden ui, de andere zonder ui.
Voor de Koreaanse, de saus van bbq-nl.com:
3 eetlepels shaoxing rijstwijn
2 eetlepels honing
2 eetlepels appelazijn
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel gochujang
2 theelepels sesamolie
1 theelepel knoflook fijngehakt
1 theelepel gember
een paar slagen versgemalen zwarte peper
Dit in een pannetje aan de kook gebracht om uiteindelijk over de vleugeltjes te verdelen.
Verder ook een Alabama white saus gemaakt, zowaar ook al van BBQ-nl.com:
125 ml mayonaise
60 ml appelciderazijn
30 ml appelsap
1/2 theelepel mierikswortel - uit het potje van Kuhne
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel citroensap
1/4 theelepel zeezout
1/8 theelepel cayennepeper
Voordat de vleugels de BBQ op mogen, de truck van de maïzena toegepast voor een knapperig resultaat: (de ui verwijderd uit de ziplock) twee lepels maïzena in de ziplock zak en goed husselen zodat alle vleugeltjes een klein laagje hebben.
BBQ rond de 200-220 graden gebracht en de vleugels geplaatst.
Na een kwartiertje spieken om te zien of ik nog wat bakspray moet gebruiken voor de "droge stukjes maïzena". En na nog een kwartier nog eens spieken, en klaar!
De Perzische zijn helemaal klaar, de Koreaanse krijgen nu een laagje saus!
Bijna vergeten de verplichte foto te maken:
Dan de opmaak voor de fotowedstrijd! Ik ben niet zo creatief normaal dus veel van de ideeën zijn vakkundig geleend zonder te vragen van de forumgenoten hier

Laatst bewerkt: