BasBQ
Beef en Steak

Perzische en Koreaanse chicken wings

Robdijn

Pitmaster
 
 
 
Berichten
598
De fotowedstrijd deze maand: kipvleugels 🐔
Ik ben voor 2 bereidingen gegaan, de "Perzische" gedeeld door of via @Barbeknoei . En een variatie op de Koreaanse van @noskos (vooral de saus).
Ongeveer 1kg kip "borrelhapjes", de platte stukjes dus, in twee gedeeld. Allemaal drooggedept en met peper en zout gekruid. De helft in een ziplock met een in stukken gesneden ui, de andere zonder ui.
IMG_20210918_132830.jpg

Voor de Koreaanse, de saus van bbq-nl.com:
3 eetlepels shaoxing rijstwijn
2 eetlepels honing
2 eetlepels appelazijn
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel gochujang
2 theelepels sesamolie
1 theelepel knoflook fijngehakt
1 theelepel gember
een paar slagen versgemalen zwarte peper
IMG_20210919_123639.jpg

Dit in een pannetje aan de kook gebracht om uiteindelijk over de vleugeltjes te verdelen.
IMG_20210919_124932.jpg

Verder ook een Alabama white saus gemaakt, zowaar ook al van BBQ-nl.com:
125 ml mayonaise
60 ml appelciderazijn
30 ml appelsap
1/2 theelepel mierikswortel - uit het potje van Kuhne
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel citroensap
1/4 theelepel zeezout
1/8 theelepel cayennepeper
IMG_20210918_133728.jpg

Voordat de vleugels de BBQ op mogen, de truck van de maïzena toegepast voor een knapperig resultaat: (de ui verwijderd uit de ziplock) twee lepels maïzena in de ziplock zak en goed husselen zodat alle vleugeltjes een klein laagje hebben.
BBQ rond de 200-220 graden gebracht en de vleugels geplaatst.
Na een kwartiertje spieken om te zien of ik nog wat bakspray moet gebruiken voor de "droge stukjes maïzena". En na nog een kwartier nog eens spieken, en klaar!
De Perzische zijn helemaal klaar, de Koreaanse krijgen nu een laagje saus!
Bijna vergeten de verplichte foto te maken:
IMG_20210919_181518.jpg

Dan de opmaak voor de fotowedstrijd! Ik ben niet zo creatief normaal dus veel van de ideeën zijn vakkundig geleend zonder te vragen van de forumgenoten hier 😜. De garnering voor de foto is helaas niet allemaal terug te vinden in het gerecht, maar ach, ik vond het er leuk uitzien.
IMG_20210919_172223.jpg
 
Laatst bewerkt:

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.464
Feestje!!
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.621
Mooi gedaan Robin, ziet er zalig uit!
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.705
Beide schaaltjes zien er lekker uit. En het is, nog net, gebeurd ook 😉

lei voor de foto toch mooi opgeleukt
 

BoersmaMS

Stoker
 
 
 
Berichten
375
Mooi gedaan! Die "Perzische' zien er echt super uit!
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
16.664
Weer een heerlijke bijdrage voor de fotowedstrijd.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.963
Schitterend
Wat vind je van de verschillende smaken?
 

Robdijn

Pitmaster
 
 
 
Berichten
598
Wat vind je van de verschillende smaken?
De Perzische zijn lekker door de eenvoud, waar de Koreaanse juist aardig complex en best wel pittig zijn, ook lekker dus!
Alabama White saus paste goed bij de Wings met wat pit 🙂
Bezoek was ook tevreden, niet onbelangrijk 😉.
 

picosuma

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.592
Lekkerrrrrrrrrrrrrrr😋😋😋😋
 

Pascal

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.002
Zien er heerlijk uit.
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
Berichten
2.741
Om lekker in te happen...😋
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.348
Lekker plaatjes hoor. En mooi verslag. Dat moet smullen geweest zijn. Top
 
Bovenaan Onderaan