- Berichten
- 5.627
Toch maar weer even plaatsen, perfect Gerookte kipfilet, A) omdat het heel leuk en is om te doen en B) omdat het heel lekker is.
Kipfilets 3 uur in een brine gezet van 2 L water 160 gr. zout, 160 gr. suiker en kruiden (Laurier, zwarte peperkorrels, gedroogde Basilicum, Tijm, Oregano)
daarna een kwartiertje ontzouten in een bak koud water.
De filets aan vleeshaakjes gestoken en gerookt met appelhout (90 gram) op de BBQ bij 100-110 graden Celsius tot een kerntemperatuur van 63 graden Celsius, toen de kookwekker gezet op 20 minuten om de filets te pasteurizeren toen het wekkertje na 20 minuten afging sprong de kerntemperatuur net naar de 65 graden Celsius.
Juicy en supermals............Heerlijk.
www.bbqgenootschap.nl
Kipfilets 3 uur in een brine gezet van 2 L water 160 gr. zout, 160 gr. suiker en kruiden (Laurier, zwarte peperkorrels, gedroogde Basilicum, Tijm, Oregano)
daarna een kwartiertje ontzouten in een bak koud water.
De filets aan vleeshaakjes gestoken en gerookt met appelhout (90 gram) op de BBQ bij 100-110 graden Celsius tot een kerntemperatuur van 63 graden Celsius, toen de kookwekker gezet op 20 minuten om de filets te pasteurizeren toen het wekkertje na 20 minuten afging sprong de kerntemperatuur net naar de 65 graden Celsius.
Juicy en supermals............Heerlijk.
Kip: Juicy Gerookte Kipfilet
Gerookte kipfilet, en dan net gaar dat betekent dat ik ze tot 65 gr. C kerntemp heb gerookt. Ja dan zijn ze foodsave volgens de USDA (United States Department of Agriculture), het hele verhaal hierachter kun je hier lezen...

Laatst bewerkt: